Dispută privind virusul ucigaș în Dâmbovița. Primarul din Vârfuri contrazice DSP: „Nu avem niciun caz de Covid“

comuna-covid.jpg

Comuna Vârfuri este potrivit specialiștilor aproape de scenariul roșu
Primarul comunei Vârfuri nu recunoaște că ar fi vreun bolnav de Covid în localitate
Foto: adevărul.ro

Uite Covidul, nu-I Covidul. Într-o comună din Dâmboviţa, aflată la limita de a intra în scenariul roşu, primarul spune că Direcția de Sănătate Publică a încurcat localitățile și a mutat cazurile dintr-un loc în altul. . Este vorba de comuna Vârfuri, unde edilul anunță că nu există niciun caz de Covid așa cum a anunțat DSP.

Potrivit DSP Dâmbovița, localitatea Vârfuri a ajuns la o rată a incidenţei cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile de 2,76 cazuri/1.000 locuitori. După transmiterea ratei de infectare de către Comitelul pentru Situaţii de Urgenţă din Dâmboviţa, primarul ales, Răzvan Bănaru, a anunţat, pe Facebook, faptul că cifra este eronată.”Bună seara. Nu avem Covid la Vârfuri, a fost eroarea DSP. Suntem încă verzi şi sper să rămânem cât mai mult”, a precizat edilul conform adevărul.ro. Bănaru a făcut menţiunea că este vorba de cinci persoane persoane pozitive raportate care sunt dintr-o localitate vecină

 

Care este situația privind epidemia de Coronavirus în Dâmbovița

 

Un număr de 43 dintre cele 88 de localităţi ale judeţului Dâmboviţa înregistrează o rată de infectare cu noul coronavirus de peste 1,5 la o mie de locuitori, şase dintre acestea au depăşit pragul de 3 la mie, printre ele fiind şi municipiul reşedinţă de judeţ, Târgovişte. Cele mai recente statistici arată 110 noi infectări în 24 de ore la nivelul judeţului.   Conform datelor, șase dintre localităţile judeţului au depăşit rata de infectare de 3 la o mie de locuitori, adică au intrat în scenariul roșu. Cel mai ridicat indice se înregistrează în comuna Cândeşti, unde rata de infectare este 5,2 la mia de locuitori. Pe locul al doilea se situează municipiul Târgovişte, cu o rată de infectare de 3,61 la mie, urmat de oraşul Aninoasa (3,46%) şi comunele Dobra (3,4%), Nucet (3,27%) şi Comişani (3,08%).   Alte 37 de localităţi înregistrează rate de infectare mai mari de 1,5%, însă sub 3%.  

 

Citiți pe www.adevărul.ro amănunte despre evoluția epidemiei de coronavirus în Dâmbovița

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1