Discriminare la cinema? O femeie cu doi copii nu a primit biletele cerute: „M-am simțit batjocorită!”

Ultima actualizare:

    O femeie cu doi copii susține că a fost discriminată la un cinema din București Foto:Getty
O femeie cu doi copii susține că a fost discriminată la un cinema din București Foto:Getty

O femeie a avut parte de un eveniment neplăcut, la un cinema din București, despre care a povestit prietenilor ei virtuali, pe blog-ul personal.

Raluca Zdrobiș, mama a doi copii, a dorit să se relaxeze cu micuții ei la cinema. Problema a intervenit atunci când femeia a cerut un pachet de tip „Family”, iar vânzătoarea de bilete i-a replicat acesteia că ea, împreună cu cei doi copii ai ei, nu formează o familie. După ce în România au tot existat dezbateri și proteste împotriva căsătoriilor între persoane de același sex, militanții pentru familia tradițională au stabilit că familia, ca formă socială de bază, este formată din doi părinți și unul sau mai mulți copii. „Familia este realizată prin căsătorie sau concubinaj neformal, care îi unește pe soți (părinți) și pe descendenții acestora (copiii necăsătoriți)”, este una dintre primele definiții care apar pe internet, atunci când căutam detalii despre termenul „familie”.

Ce ne facem însă, atunci când, din cauza a diverselor probleme ce pot apărea de-a lungul unei relații, copiii rămân cu un singur părinte? Femeia în cauză susține că se consideră astfel discriminată, pentru că face parte dintr-o familie monoparentală. „Am aflat, cu stupoare, că eu și cei doi copii din dotare nu formăm o familie (...) că trebuie să fie o mamă și un tată ca să se poată beneficia de această ofertă. Și să vedeți motivul halucinant pentru care nicio alt fel de familie nu poate beneficia de oferta lor: familia este formată din mamă, tată și unul sau doi copii…. Atât! Și nici măcar nu glumesc! Acesta a fost argumentul…”, a scris revoltată Raluca Zdrobiș pe blogul ei.

Aceasta a mai adăugat că, oricât de mult se chinuia să le explice celor de la cinema că și ea împreună cu cei doi copii reprezintă o familie, aceștia nu își schimbau părerea. „Eu, mamă singură de mulţi, mulţi ani, am încercat să o înduplec (pe vânzătoarea de la casa de bilete, n.r) şi să îi explic că şi noi, deşi nu există decât un adult în ecuaţie, tot familie ne numim. Că matematica simplă spune că: două bilete pentru copii şi doar unul pentru un adult sunt mai ieftine decât două bilete pentru adulţi şi unul singur de copil... datorită preţului redus la biletele pentru copiii sub 12 ani. Oricâte argumente aduceam eu, doamna de la bilete a rămas fermă pe poziţii – nu se poate! Nici supervizoarea, sau cine era cealaltă angajată care a intervenit, nu s-a lăsat înduplecată de explicaţiile mele. Replica ei a fost de milioane: «Doamnă, nu înţelegeţi că nu există familii cu un singur adult? Familia are doi adulţi şi unul sau doi copii… sau, în cazuri mai rare, mai mult de doi». Vorbele ei m-au rănit, m-am simţit discriminată, mică, inutilă, batjocorită. Da, batjocorită, aţi citit bine”, a mai povestit Raluca Zdrobiș. 

Mama celor doi copii a declarat, de asemenea, că nu diferența de preț dintre biletele normale și cele din pachetul respectiv au făcut-o să se revolte în online, ci faptul că cei doi micuți ai ei au trebuit să audă că ei nu fac parte dintr-o familie. După acest incident, Raluca a povestit că băiatul ei nici măcar nu a mai dorit să mai vadă vreun film. „Am rămas cu un gust amar, de nedreptate (..) Angajaţii Hollywood Multiplex mi-au spus astăzi că noi nu suntem o familie şi m-au pus în situaţia de a fi nevoie să le explic copiilor mei că oamenii sunt mici şi urâţi. Pe interior”, a concluzionat aceasta. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net