Diriginta a tuns doi puşti la ora de mate

6-1-elev-3col.jpg

Părul prins în stil samurai nu e agreat de anumiţi profesori

Ca-n Epoca de Aur! Doi elevi din Ploieşti, în vârstă de 13 ani, au fost tunşi de diriginta zeloasă. Regulamentul stipulează că băieţilor le e interzis să aibă părul mai lung de cinci centimetri. Conducerea şcolii susţine că iniţiativa profesoarei a fost un “spirit de glumă”, dar a demarat o anchetă, în vreme ce părinţii sunt revoltaţi.

Episodul elevilor tunşi cu forţa de profesoara de matematică a fost dezvăluit de Dan Rădulescu, deputat al Uniunii Salvaţi România (USR) Prahova. ”Vă amintiţi vremurile acelea, când pe unii-i ridica miliţia şi-i tundea-n dubă?”, scrie deputatul, de profesie muzeograf şi profesor la Liceul de Arte “Carmen Sylva” din Ploieşti, pe pagina sa de Facebook.

Zoom
Elevii de la Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza”, obligaţi să respecte regulamentul intern al şcolii

“Ori, anii ‘90, când minerii-i tăbăceau bine pe cei cu o frizură necorespunzătoare? Ei, bine, acele vremuri nu sunt atât de îndepărtate”, adaugă, indignat, Rădulescu. Episodul s-ar fi petrecut la ora de dirigenţie, când elevii de la Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza” din Ploieşti au fost puşi să măsoare părul colegilor.

Zoom
Lungimea părului e stipulată la articolul 24 din regulament

Conducerea şcolii a demarat o anchetă în acest caz. Deşi consideră gestul dirigintei drept “incalificabil”, Rodica Popescu, directorul liceului, menţionează că regulamentul prevede ca băieţii să nu aibă părul mai lung de cinci centimetri. Popescu apreciază că totul a fost în spirit de glumă. “Doamna dirigintă a primit o foarfecă de la un copil. Aceşti doi elevi au părul mare şi îl poartă legat într-un coc, ei au desfăcut şi, fără să fie bruscaţi, fără să fie ameninţaţi, de bună voie şi într-o veselie a clasei, au acceptat să li se taie un pic din păr”, susţine directoarea.
Profesorul acuzat, Magdalena Vasile, spune că elevii de clasa a VII-a au părul prins în stil samurai şi că în timpul orelor îl desfac, nefiind atenţi la ore.

Zoom
Profesoara Magdalena Vasile

“M-am apropiat de elevul Ioniţă Rareş. Din partea din spate am luat în vârful degetelor o mică şuviţă din care am tăiat, într-adevăr”, povesteşte profa. “Să fie zece firişoare de păr, pe o lungime de un centimetru, pe care i-am pus-o pe caiet. Nu a fost tuns, nu a fost traumatizat, nu a fost agresat. A fost tot timpul de acord, a râs de ceea ce se întâmpla. Al doilea elev, ca lungime a părului, era Sebastian Şăineanu. I-am aplicat acelaşi «tratament». Şi el s-a distrat”, încheie profesoara.

«I-a umilit în faţa clasei»

Zoom
Răzvan Ioniţă, tatăl unuia dintre băieţii tunşi

Părinţii celor doi puşti sunt nemulţumiţi de tratamentul aplicat de profesoara de matematică. “Eu nu am fost de acord ca el să se tundă. Nu are părul lung, este părul mai mare în partea centrală, iar în laterale e scurt. Este opţiunea noastră. Doamna profesoară i-a umilit, în faţa clasei”, e de părere Răzvan Ioniţă, tatăl unuia dintre puşti.

 

loading...
Loading...