Directorul SRI și ministrul de Interne, audiați pentru revoltele de la proteste

Ultima actualizare:

    Ministrul de Interne, Carmen Dan, este nemulțumită că nu a primit informări de la SRI în seara revoltelor din Piața Victoriei
Ministrul de Interne, Carmen Dan, este nemulțumită că nu a primit informări de la SRI în seara revoltelor din Piața Victoriei

Șeful SRI Eduard Hellvig și Carmen Dan, ministrul de Interne, vor da explicații astăzi în fața Comisiei pentru controlul SRI. Ei vor răspunde la întrebări legate despre violențele din timpul protestelor din Piaţa Victoriei şi dacă au avut loc tentative de "înlăturare în forţă" a instituţiilor democratice.

Şedinţa Comisiei a fost convocată de preşedintele ei, Adrian Ţuţuianu. El i-a trimis vineri o scrisoare cu patru întrebări directorului SRI, Eduard Hellvig, în legătură cu protestele de stradă. Una dintre întrebări vizează dacă s-a urmărit slăbirea puterii de stat sau înlăturarea prin forţă a instituţiilor democratice ale statului.

Ţuţuianu a precizat că a primit un material din partea SRI pe acest subiect, la scurt timp după transmiterea scrisorii, material pe care a anunţat că membrii comisiei îl vor studia azi şi mâine. El a mai declarat pentru news.ro, că s-a făcut o solicitare Serviciului Român de Informaţii pentru ca membrii Comisiei să primească informaţii în legătură cu violenţele de la protestele care au avut loc în Piaţa Victoriei, urmând ca SRI să dea curs acestei cereri, pentru clarificarea tuturor aspectelor.

Și săptămâna viitoare vor da explicații

De asemenea, preşedintele comisiei de control al SRI a mai spus că miercurea viitoare, la ora 14:00, vor fi audiaţi directorul SRI, Eduard Hellvig, ministrul de Interne, Carmen Dan, şeful Direcţiei de protecţie a Constituţiei din SRI, secretarii de stat din Ministerul de Interne, dar şi alte persoane cu funcţii de conducere în Poliţie şi Jandarmerie indicate ca destinatari ai SMS-urilor transmise în legătură cu protestele.

Şedinţa va începe la ora 10.00. Discuţiile au loc şi în contextul unor dispute între ministrul de Interne, Carmen Dan, şi SRI, ea acuzând că nu a existat o bună comunicare instituţională.

Ea a acuzat că nu a fost informată cu privire la grupurile violente care au atacat miercuri noapte forţele de ordine care asigurau securitatea la protestele din Piaţa Victoriei, precizând că mesajul primit de secretarul de stat nu conţinea decât o informaţie cu caracter general, obişnuită, în cadrul schimbului de informaţii operative şi nu era semnat SRI.

Ministrul a adăugat că ulterior a avut discuţii cu directorul SRI, Eduard Hellvig, cu care a stabilit că nivelul de comunicare ar trebui să se facă la un eşalon corespunzător.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net