Concluzia legistilor: Directorul Bibliotecii Universitare Iaşi şi soţia acesuia, dublă sinucidere

Ultima actualizare:

    Bogdan Maleon a fost găsit spânzurat în casă, alături de soţia decedatăFoto:Arhivă personală
Bogdan Maleon a fost găsit spânzurat în casă, alături de soţia decedatăFoto:Arhivă personală

Directorul Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) Iaşi, Bogdan Maleon, în vârstă de 42 de ani, şi soţia sa, în vârstă de 38 de ani, au fost găsiţi morţi, în casă, luni seara, 25 decembrie.

Update 13.30 Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi nu este vorba despre o crimă şi o sinucidere, cum se credea iniţial, ci despre o dublă sinucidere. "Din primele cercetări care s-au efectuat în cursul după amiezii de ieri şi în cursul dimineţii, respectiv, concluziile preliminare ale necropsiei, au fost înlăturate suspiciunile privind uciderea celor două persoane, lipsa semnelor de violenţă şi lipsa oricăror semne de autoaparare pe corpul cadavrelor astfel încât, în acest moment, concluzia la care am ajuns este că cele două persoane s-au sinucis la o diferenţă de doua-trei ore, decesul intervenind cu aproximativ 8 - 10 ore înainte de ora la care au fost găsite cadavrele", a declarat, marţi, Carmina Pascal, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, conform Hotnews.

Potrivit unor surse judiciare, femeia prezintă semne de violenţă pe corp, motiv pentru care anchetatorii cred că este vorba de o crimă urmată de sinucidere. Cei doi au fost găsiţi fără viaţă în locuinţa lor din strada Alistair de către o rudă care era foarte îngrijorată de faptul că cei doi nu au fost prezenţi la mas de Crăciun. Echipajul SMURD sosit la faţa locului nu a putut face nimic, exceptând constatarea decesului. „A fost primit un apel de intervenție la 112 pentru două persoane inconştiente, dintr-o familie, găsite de o rudă. S-a deplasat echipajul Terapie intensivă SMURD, care a găsit cei doi soţi, un bărbat de 42 de ani şi o femeie 38 de ani, în stare de stop cardio-respirator, dar cu semne de moarte deja instalată. Bărbatul era spânzurat de o grindă, femeia prezenta urme de strangulare și era întinsă pe jos în aceeaşi încăpere. Semnele de moarte fiind deja instalate, probabil de câteva ore, resuscitarea nu era indicată. S-au anunţat Poliția și Parchetul şi cauzele vor fi stabilite de medicina legală”, a declarat un reprezentant SMURD, potrivit Digi24.

Bogdan Maleon era profesor universitar doctor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, iar din 2015 a fost numit director interimar al Bibliotecii Central Universitare. Cuplul Bogdan şi Anda Maleon nu avea copii. Cei doi au absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, în promoţii diferite. Anda -Elena Maleon lucra ca manager de proiect pentru diverse investiţii pe fonduri structurale.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net