UPDATE Directorul Apa Nova București, audiat luni, la DNA Ploiești

Ultima actualizare:

    Lavinia Săniuță este audiată în calitate de martor (Credit foto: ph-online.ro)
Lavinia Săniuță este audiată în calitate de martor (Credit foto: ph-online.ro)

Lavinia Săniuță, director general al Apa Nova București, s-a prezentat, luni, la sediul DNA Ploiești, scrie Agerpres. Ea este audiată în calitate de martor în dosarul de cumpărare de influență și trafic de influență instrumentat de această structură, au declarat surse judiciare.

UPDATE. Lavinia Săniuţă a părăsit, luni după-amiază, sediul DNA Ploieşti, după ce a fost audiată ca martor aproximativ două ore şi jumătate în dosarul în care procurorii anticorupţie anchetează fapte de trafic şi cumpărare de influenţă în favoarea companiei Apa Nova. La ieşirea din sediul DNA Ploieşti, Lavinia Săniuţă, soţia fostului ministru de Interne Marian Săniuţă, a refuzat să facă declaraţii cu privire la prezenţa sa la DNA şi, întrebată despre ilegalităţile semnalate de către anchetatori în legătură cu activitatea companiei Apa Nova, Săniuţă le-a răspuns jurnaliştilor: "Ştiţi dumneavoastră?", transmite Mediafax.

Săniuță a fost citată și trebuia să se prezinte în fața procurorilor în urmă cu o săptămână, însă familia sa i-a informat pe anchetatori că ea s-a simțit rău, având nevoie de îngrijiri medicale, situație pentru care ulterior au fost prezentate documente doveditoare.

Lavinia Săniuță este director al Apa Nova București începând din luna iunie a acestui an. Aceasta apare într-o interceptare cuprinsă de procurori DNA în documentele din acest dosar, ea purtând o discuție cu Mădălin Mihailovici, director adjunct al companiei, referitoare la documente pe care procurorii DNA le-au ridicat de la sediul Apa Nova București.

În același dosar au mai fost audiați ca martori directorii adjuncți ai companiei Giovana Soare și Mădălin Mihailovici, liderul sindicatului angajaților Apa Nova București, Nicolae Turcuman, directorul Direcției de securitate și prevenire din cadrul societății, Andrei Hostiuc, finul omului de afaceri Ovidiu Semenescu, Teodor Sterian, administrator al firmei SC SIS Strategy SRL care are contract cu Apa Nova București, directorul de achiziții și directorul financiar ai companiei furnizoare de apă, Mihai Savin și Irina Munteanu, dar și fostul șef al Poliției Locale Ploiești, Cristinel Toader.

De asemenea, procurorii au dispus începerea urmăririi penale sub control judiciar față de Costin Berevoianu, fost consilier personal al primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, oamenii de afaceri Vlad Moisescu și Ovidiu Semenescu și față de francezul Bruno Roche, fost director general al Apa Nova București, acuzațiile aduse celor trei fiind de cumpărare de influență și trafic de influență.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net