Director AJOFM Tulcea, condamnat la 3 ani de închisoare pentru corupţie. Trebuie să returneze 3,2 milioane de lei

Ultima actualizare:

    Iuliana Lefter a fost condamnata la 3 ani de închisoare Foto: adevarul.ro
Iuliana Lefter a fost condamnata la 3 ani de închisoare Foto: adevarul.ro

Iuliana Lefter, fost director executiv al AJOFM Tulcea, și-a aflat tpedeapsa definitivă în dosarul în care este acuzată de fraudă cu bani europeni. În prima instanţă, fosta directoare a AJOFM a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare, însă magistraţii Curţii de Apel au redus pedeapsa la 3 ani, plus restituirea sumei de 3, 2 milioane de lei.

Judecătorii au condamnat-o definitiv pe Iuliana Lefter la 3 ani de închisoare cu executare şi restituirea sumei de 3,2 milioane de lei plus dobânzi. Faptele penale s-au petrecut în 2011, când Iuliana Lefter, în calitate de director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea a încheiat un acord de parteneriat între instituţia publică şi Asociaţia Pro Dinamic Tulcea, unde asociaţi şi membri fondatori erau, la acea dată, Arhonde şi Maria Dascălu, tocmai părinţii directoarei Lefter. Alături de aceştia, în asociaţie, mai era şi Simona Popescu, o angajată a AJOFM Tulcea.

„Ulterior, ascunzând existenţa conflictului de interese existent între ea şi membrii Asociaţiei, Iuliana Lefter, în calitate de director executiv al AJOFM şi de lider de parteneriat, a întocmit cererea de finanţare din data de 18.02.2011, în vederea implementării proiectului Formarea continuă – premiza calităţii în SPO. În baza acestui contract, AJOFM Tulcea şi partenerii săi urmau să beneficieze de o finanţare nerambursabilă în cuantum de 8,11 milioane de lei”, spun procurorii.

Din aceşti bani, 4,29 de milioane de lei au revenit Asociaţiei Pro Dinamic. Obiectul proiectului consta în formarea funcţionarilor publici din cadrul Agenţiilor Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Tulcea, Călăraşi, Vrancea şi Ialomiţa.

În anul 2017, judecătorii Tribunalului Tulcea au condamnat-o pe Iuliana Lefter la 5 ani de închisoare, însă, în apel, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au trimis la rejudecare dosarul.

Mai multe amănunte pe adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net