Director AJOFM Tulcea, condamnat la 3 ani de închisoare pentru corupţie. Trebuie să returneze 3,2 milioane de lei

iuliana_lefter_ajofm_tulcea.jpg

Iuliana Lefter a fost condamnata la 3 ani de închisoare
Foto: adevarul.ro
Citeste tot despre: 

Iuliana Lefter, fost director executiv al AJOFM Tulcea, și-a aflat tpedeapsa definitivă în dosarul în care este acuzată de fraudă cu bani europeni. În prima instanţă, fosta directoare a AJOFM a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare, însă magistraţii Curţii de Apel au redus pedeapsa la 3 ani, plus restituirea sumei de 3, 2 milioane de lei.

Judecătorii au condamnat-o definitiv pe Iuliana Lefter la 3 ani de închisoare cu executare şi restituirea sumei de 3,2 milioane de lei plus dobânzi. Faptele penale s-au petrecut în 2011, când Iuliana Lefter, în calitate de director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea a încheiat un acord de parteneriat între instituţia publică şi Asociaţia Pro Dinamic Tulcea, unde asociaţi şi membri fondatori erau, la acea dată, Arhonde şi Maria Dascălu, tocmai părinţii directoarei Lefter. Alături de aceştia, în asociaţie, mai era şi Simona Popescu, o angajată a AJOFM Tulcea.

„Ulterior, ascunzând existenţa conflictului de interese existent între ea şi membrii Asociaţiei, Iuliana Lefter, în calitate de director executiv al AJOFM şi de lider de parteneriat, a întocmit cererea de finanţare din data de 18.02.2011, în vederea implementării proiectului Formarea continuă – premiza calităţii în SPO. În baza acestui contract, AJOFM Tulcea şi partenerii săi urmau să beneficieze de o finanţare nerambursabilă în cuantum de 8,11 milioane de lei”, spun procurorii.

Din aceşti bani, 4,29 de milioane de lei au revenit Asociaţiei Pro Dinamic. Obiectul proiectului consta în formarea funcţionarilor publici din cadrul Agenţiilor Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Tulcea, Călăraşi, Vrancea şi Ialomiţa.

În anul 2017, judecătorii Tribunalului Tulcea au condamnat-o pe Iuliana Lefter la 5 ani de închisoare, însă, în apel, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au trimis la rejudecare dosarul.

 

Mai multe amănunte pe adevarul.ro.

Loading...
 
 

Citește și

  • Muncitor pe santier imbracat in combinezon prtocaliu si care poarta o casca de protectie

    Aproximativ un milion de români ar putea intra în șomaj tehnic, din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus. Uzina Ford de la Craiova și-a închis deja porțile, iar azi și Uzina Dacia Mioveni. Acasă au fost trimiși și angajații restaurantelor, barurilor, puburilor, cei care lucrează în sălile de sport sau în saloane de înfrumusețare. Șantierele care au contracte cu primăria capitalei sunt și ele cu porțile ferecate. Între timp, Guvernul lucrează la o Ordonanță de Urgență care să reglementeze șomajul tehnic. Iată tot ce trebuie să știi!

  • Cinci angajaţi ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) au fost reţinuţi miercuri seara de poliţişti pentru întocmirea de dosare fictive de şomaj prin care şi-au însuşit suma de aproximativ 473.000 lei.