Directoarea Crucii Roşii Braşov s-a autosuspendat din funcţie

Ultima actualizare:

    Luana Minea ocupa funcția de director la Crucea Roșie Brașov, din 1990
Luana Minea ocupa funcția de director la Crucea Roșie Brașov, din 1990

În urma scandalului provocat de poliţistul Marian Godină, directoarea Crucii Roşii Braşov, Luana Minea, s-a autosuspendat din funcţie joi, scrie Mediafax. De asemenea, peste 8.000 de persoane au cerut demiterea acesteia printr-o petiţie online.

Luna Minea, care a ocupat funcţia de director al Filialei Crucea Roşie Braşov din anul 1990, a anunţat, joi, că s-a autosuspendat din funcţie, până la soluţionarea în instanţă a plângerii pe care a formulat-o împotriva poliţistului Marian Godină, pe care îl acuză de comportament abuziv.

„Societatea Naţională de Cruce Roşie din România anunţă că Luana Minea şi-a suspendat activitatea de director al filialei Crucea Roşie Braşov. Până la decizia definitivă a instanţelor de judecată, doamna Luana Minea nu va mai reprezenta filiala. Funcţia de director interimar va fi asigurată de către o persoană desemnată de Comitetul de Direcţie al Filialei Crucii Roşii Braşov“, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Crucea Roşie a deschis şi o anchetă internă în cazul directoarei, situaţia acesteia urmând să fie analizată vineri, în cadrul unei şedinţe a membrilor instituţiei. De asemenea, peste 8.000 de persoane au semnat o petiţie online prin care au cerut demiterea preşedintei Crucii Roşii Braşov.

Luana Minea, consilier PSD, şi-a dat demisia, miercuri, şi din cadrul Autorităţii Teritoriale pentru Ordine Publică (ATOP) Braşov.

De asemenea, PSD Braşov a anunţat că va analiza situaţia consilierului şi va decide în conformitate cu Statutul PSD şi a Codului de Etică şi Conduită, iar în funcţie de rezultat poate să îi retragă sprijinul politic sau să o excludă din partid.

În data de 8 feburarie, poliţistul rutier Marian Godină i-a reţinut permisul, pentru neacordare prioritate pe trecerea de pietoni, unui apropiat al consilierului judeţean Luana Minea, care se afla în dreapta şoferului. Aceasta l-a avertizat pe poliţist că va discuta cu şefii lui, iar ulterior, după două zile, i-a făcut o sesizare pentru „comportament neadecvat“.

Cazul a ajuns şi în atenţia Inspectoratului General al Poliţiei Române, care a deschis o anchetă la IPJ Braşov, iar apoi a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net