Din toamnă, clasa ”zero” devine clasa întâi. Ce schimbări mai face Ecaterina Andronescu

Ultima actualizare:

    Ministrul educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat schimbări majore în învățământFOTO: adevarul.ro
Ministrul educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat schimbări majore în învățământFOTO: adevarul.ro

Ministrul educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat schimbări majore în învățământ. Chiar din această toamnă, clasa pregătitoare devine clasa I, iar clasele vor avea doar câte 25 de elevi.

De anul școlar viitor, 2019 – 2020, clasele nu vor putea avea mai mult de 25 de elevi, potrivit unei declaraţii făcute de către Ecaterina Andronescu, la Realitatea.net.

Ministrul  educației, Ecaterina Andronescu a lăsat de înţeles că modificarea va avea loc chiar de săptămâna acesta, de când ar fi aprobat în Guvern proiectul de Hotărâre privind aprobarea cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat şi pentru învăţământul superior de stat în anul şcolar/universitar 2019-2020.

Ecaterina Andronescu a mai anunţat că, de anul viitor şcolar, clasa pregătitoare va fi redenumită ”clasa I”.  

Declaraţia făcută de Ecaterina Andronescu:

”Şcolile din România se depopulează, este o realitate tristă. Şi-atunci suntem în situaţia în care în şcolile în care se depopulează să avem puţini elevi şi să avem foarte mulţi elevi 30 - 35 de elevi în clasă în şcolile foarte bune. Încercăm să găsim soluţii în aşa fel încât să nu mai ajungem aici. Şi-am început de acum să nu mai trecem dincolo de 25 de elevi în clasă. Este o măsură care este posibilă în sistemul românesc de învăţământ şi, după părerea mea, este absolut necesară”.  

Ecaterina Andronescu: clasa ”zero” devine clasa întâi

Andronescu a amintit la Realitatea.net că învăţământului obligatoriu i se adaugă ultimii doi ani de grădiniţă şi ultimii doi ani de liceu.

”În urmă cu circa două săptămâni, preşedintele a şi promulgat: învăţământului obligatoriu i se adaugă ultimii doi ani de grădiniţă şi ultimii doi ani de liceu. Adică ultimii doi ani de grădiniţă, grupa mijlocie şi grupa mare, intră în învăţământul obligatoriu  şi ultimele două clase de liceu, clasa a XI-a şi a XII -a”, a declarat ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, luni seara, la Realitatea TV.

Citește și Ecaterina Andronescu vrea examen de treaptă după clasa a X-a

Citește și Copiii vor învăța obligatoriu 15 clase? Uite cum este în Europa!

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net