Din 15 mai e posibil să ne luăm viața înapoi. Iată, însă, în ce condiții!

Ultima actualizare:

    Copiii sunt nerăbdători să poată ieși din nou la joacă cu prietenii lor
Copiii sunt nerăbdători să poată ieși din nou la joacă cu prietenii lor

Președintele țării Klaus Iohannis a prelungit ieri, 6 aprilie, starea de urgență cu încă o lună. Astfel că până pe 16 mai vom trăi cu restricții. Sunt voci, însă, care spun că din 15 mai ne-am putea lua viața înapoi, în anumite condiții.

De o lună stăm în case și putem ieși doar în anumite situații: la cumpărături, la medic sau serviciu. Dar din 15 mai este posibilă o relaxare a restricțiilor de liberă circulație a cetățenilor.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a anunțat că acest lcuru se va întâmpla treptat și nu peste tot țară. El a subliniat că dacă sunt zone unde oamenii nu respectă regulile și vor fi focare de infectare, acolo vor rămâne restricțiile.

Din 15 mai e posibil să ne luăm viața înapoi, în funcție de contextul local

”După 15 mai putem relaxa, dar doar în funcție de contextul local. Nu putem lua aceeași măsură pentru întreaga țară. Spre exemplu în Harghita sunt trei cazuri, iar la Suceava, 1.322. Dar, dacă sunt zone, cum e Țăndărei, unde există încă iresponsabilitate din partea cetățenilor care se opun măsurilor, acolo nu se vor putea lua nici un fel de măsuri de relaxare. Am dat o dată care ar putea fi un moment până la care să avem o scădere a numărului de cazuri mai multe zile, o săptămână, zece zile. Dar măsurile la nivelul fiecărui oraș, județ, nu pot fi relaxate dacă acolo evoluează un focar care trebuie ținut sub control. Aceste măsuri trebuie luate în funcție de situația din fiecare zonă a acestei țări”, a precizat Rafila la Digi 24.

Germania și Austria pregătesc relaxarea măsurilor stricte

Germania și Austria pregătesc deja o relaxare a măsurilor impuse de criza de coronavirus cu condiții stricte, pentru ca viața publică să fie reluată gradual.

Germania elaborează o listă de măsuri  a căror punere în practică ar urma, potrivit autorităţilor de la Berlin, să permită renunţarea treptată, începând cu 19 aprilie, la interdicţiile de circulaţie.

În schimb, şcolile vor putea fi redeschise pe baza unei analize de la regiune la regiune, iar controalele frontaliere stricte vor fi relaxate.

Și Austria intenţionează să redeschidă magazinele mici, precum şi cele cu produse de grădinărit din 14 aprilie, imediat după Paştele catolic. Asta doar dacă oamenii vor menţine regulile de igienă stricte.

De la 1 mai, vor urma toate magazinele, mall-urile şi saloanele de coafură.  

La mijlocul lunii mai ar putea fi redeschise școlile, restaurantele şi hotelurile, în timp ce marile adunări publice vor rămâne interzise până cel puţin la sfârşitul lunii iunie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net