DIICOT anulează amenda de 5.000 de lei dată mamei Luizei Melencu

mama_luiza_melencu.jpg

Mama Luizei Melencu a scăpat de amenda de 5.000 de lei

Mama Luizei Melencu fusese amendată cu 5.000 de lei de DIICOT pentru că nu s-a prezentat, joi, la sediul Direcţiei, deşi a fost citată pentru a i se preleva probe biologice, însă decizia a fost anulată.

Monica Melencu, mama Luizei, a fost somată anterior că riscă să fie adusă cu mandat și să primească și o amendă în cuantum de 350 până la 5.000 lei dacă își menține poziția de a nu se prezenta la sediul DIICOT

Astfel că, procurorul Giorgiana Hosu, care asigură interimatul la conducerea DIICOT după demisia lui Felix Bănilă, a anulat amenda de 5.000 de lei dată Monicăi Melencu, mama Luizei Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie la Caracal, potrivit digi24.ro.

Conform unor declarații ale unor oficiali din DIICOT, Giorgiana Hosu a infirmat din oficiu ordonanţa procurorului de caz prin care Monica Melencu a fost amendată cu 5.000 de lei, motivul a fost acela că mama Luizei a acceptat în final să i se preleveze probe biologice în vederea efectuării unei noi expertize ADN în SUA.

Procurorii DIICOT au cerut marți, 1 octombrie, mamei Luizei noi probe ADN, care ar urma să fie trimise către FBI, pentru a putea ajunge la o concluzie în privinţa oaselor calcinate găsite, pe 5 august, în liziera de la marginea Caracalului şi despre care suspectul Gheorghe Dincă spune că ar aparţine Luizei. Ea a refuzat însă să facă acest lucru, acuzând autoritățile că vor „să planteze probe” pentru a închide cazul fiicei sale, care a dispărut în luna aprilie.

Loading...
 
 

Citește și

  • Mama Luizei Melencu s-a prezentat în decursul zilei de luni, 30 septembrie, pentru prelevarea de noi probe ADN, după ce a fost somată de autorități. Inițial Monica Melencu a refuzat să mai ofere probe biologice, de teama ca autoritățile să nu le planteze pe fragmentele osoase deja găsite și să încheie cazul fiicei sale.

  • Familia Melencu trăiește parcă o continuă perioadă de stres și durere, încă de la dispariția Luziei, una dintre cele două fete pe care principalul suspect al crimelor din Carcal, Gheorghe Dincă, a mărturisit că le-ar fi ucis. Și dacă durerea pierderii Luizei nu ar fi fost suficientă, pare că nici autoritățile române nu scutesc familia de la vizite prin spitale și stări de stres și anxietate.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1