Dezvăluiri din fabrica unde mor paznici

f15-actu-1-6col.jpg

«Criminalii i-au ucis în timpul finalei», spun angajaţi care s-au aflat duminică seara la muncă
Foto: Sever Gheorghe
Citeste tot despre: 

Otrăviţi şi aruncaţi de la etaj în timpul finalei Campionatului Mondial de Fotbal. Aşa se pare că au murit Marian Mincu şi Marian Constantinescu, cei doi paznici găsiţi luni dimineaţă în subsolul fabricii de materiale de construcţii Firos din Bucureşti. Suspectaţi de crimă sunt doi fraţi din Vaslui, numiţi acum de poliţie ”ucigaşi în serie”, pentru că li se pune în cârcă moartea unui alt paznic.

Bulevardul Timişoara 104, la margine de Bucureşti. Nu este vreun loc rău famat, nici prea dosnic, dar aici, în fabrica unde camioanele de mare tonaj vin tot timpul şi nimic nu pare să se producă fără a fi observat, s-au petrecut crime în serie.

f25-actu-5-1col-suspect.jpg

Mihai Bonciu, de 35 de ani, este unul dintre suspecți

 

Trei cadavre au fost descoperite în subsolul imens, transformat în groapa de gunoi a instituţiei, iar brusc, zona a căpătat o faimă înspăimântătoare. Oamenii încearcă să uite, dar se vede că nu le este uşor să lucreze într-un loc în care într-un an au fost ucişi trei paznici! Majoritatea salariaţilor încearcă să-şi facă curaj: ”Faptele s-au petrecut în tura de noapte, ce treabă avem noi?”, se dă nepăsător Viorel Găluşcă.

f35-actu-2-2col.jpg

Alexandru Mihalașcu nu poate crede că cei doi frați sunt criminali
Foto: Sever Gheorghe

Au fost reţinuţi deja doi suspecţi, fraţi din Vaslui, de 29, respectiv 35 de ani. Aceştia au lucrat în noaptea crimei şi, coincidenţă, au fost de serviciu şi în noaptea în care a fost ucis şi alt paznic, în urmă cu un an. Acesta din urmă a fost găsit după o lună tot în subsolul dezafectat. Deşi fraţii nu au recunoscut nimic şi nici nu au antecedente penale, poliţiştii spun că imaginile de pe camere şi dovezile strânse îi indică clar drept făptaşi.  

f5-actu-3-2col.jpg

Poliţiştii au răscolit şi ieri subsolul fabricii
Foto: Sever Gheorghe

”Nu ne vine să credem. Celor doi nu aveai ce să le reproşezi. Păreau deasupra oricărei bănuieli, erau de treabă, dar este adevărat că au fost suspecţi şi în cazul primului paznic mort. Au dispărut după două-trei luni, apoi s-au întors şi s-au angajat tot aici. Duminică, atunci când s-a întâmplat crima, ei au fost singurii care nu s-au dus să se uite la meci şi s-au plimbat prin curte”, povesteşte Alexandru Mihalaşcu, funcţionar la Achiziţii. ”Noi avem mulţi oameni din Moldova şi, cum se lucrează la foc continuu, am amenajat o clădire-dormitor. Toţi s-au strâns acolo, mai puţin ei”, spune Alexandru.

f65-actu-4-cap40-40.jpg

Paznicul Petre: "Bineînţeles că îmi este teamă. M-au luat de la magazinul meu unde stăteam liniştit şi m-au adus aici unde este atât de periculos"
Foto: Sever Gheorghe

Cei doi fraţi au fost duşi marți după-amiază, 17 iulie, la Parchet unde au primit mandate de arestare pentru 30 de zile. Necropsia cadavrelor a relevat că victimele au suferit leziuni prin cădere şi lovire ”de un corp dur, plan”. Surse din cadrul Poliţiei au anunţat şi că cei doi au fost cel mai probabil otrăviţi şi apoi aruncaţi de la etaj. Cei doi fraţi sunt deocamdată muţi în faţa organelor de cercetare penală, deşi au fost audiaţi 10 ore. 
Loading...