Dezvăluiri ale unui fost pedagog de la Seminarul Teologic despre episcopul Hușilor

Ultima actualizare:

    Episcopul de Huși, Corneliu Bârlădeanu este acuzat de relații intime cu o persoană de același sex
Episcopul de Huși, Corneliu Bârlădeanu este acuzat de relații intime cu o persoană de același sex

Amintirile oamenilor care îl cunosc nu îi dau pace episcopului de Huși. Corneliu Bârlădeanu. Didina Brănici, fostă pedagogă a seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur“ Huşi, continuă dezvăluirile despre abuzurile petrecute în unitatea de învăţământ de pe băncile cărora ies viitorii preoţi.

Şantajul care îl are în centrul atenţiei pe episcopul Huşilor, Corneliu, a provocat un scandal fără precedent în Biserica Ortodoxă Română, după ce s-a descoperit că înaltul prelat era ameninţat cu materiale compromiţătoare, în care apare întreţinând relaţii sexuale alături de alţi bărbaţi. 

Atât pedagoga Didina Brănici, cât şi mai mulţi preoţi din Vaslui susţin că în zonă era de notorietate că episcopul Corneliu era şantajat de mai mulţi ani cu filmari compromiţătoare.

Aceştia spun că în înregistrarea apărută în spaţiul public în forma cenzurată episcopul apare în filmare alături de Mihai Ionuţ Ursac, fost seminarist, în prezent preot la o parohie dintr-un sat din Vaslui. Această ipoteză a fost confirmată şi de un fost coleg de clasă şi de cameră a lui Ursac, Tudor Dragomir, stabilit în prezent în Canada. 

”Mi-a fost foarte bun prieten şi chiar am fost colegi de cameră un an de zile. Gandiţi-vă că şi el a fost spălat pe creier, el nu a mai urmat Teologia imediat, ci Dreptul. Totuşi, a fost hirotonit. Am asteptat 10 ani să iasă la iveală povestea asta. Mă bucur că s-a întamplat asta şi aş vrea ca lumea să afle lucrul acesta. El (Ionut Ursac - n.r.) este în filmare, fara niciun dubiu. Preotul Ursac, paroh la Deleni, nu pare să aibă nicio mustrare de conştiinţă! Priveşte senin faptul că Episcopul trage, deocamdată, singur ponoasele unei mârşăvii fără precedent petrecute în Biserică şi să se bucure că, încă, presa nu a publicat neblurate imaginile care îi arată faptele din tinereţe”, a declarat fostul seminarist Tudor Dragomir.

Fosta pedagogă a Seminarului Sfântul ”Ioan Gură de Aur” Huşi afirmă că filmarea în care se presupune că apare episcopul Corneliu şi preotul Ursac a fost realizată în anul 2006, pe când acesta din urmă era elev în anul III la seminar. Didina Brănici, intrată în dizgraţia episcopului şi a conducerii seminarului după ce a descoperit şi reclamat Mitropoliei, Patriarhiei şi Ministerului Educaţiei orgiile de la Huşi care îi aveau protagonişti pe seminarişti şi clericii de la Episcopia Huşilor, a păstrat toate documentele din perioada cât a fost pedagoga. Extrem de riguroasă, femeia, pe lângă documentele oficiale, păstra în paralel în caiete proprii, situaţia elevilor seminarişti, atât în ce priveşte prezenţa, cât şi abaterile de la normele morale.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net