Dezgropat după 7 ani, arată ca-n ziua în care a murit

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Descoperire incredibilă a călugărilor care l-au dezgropat în mare secret pe preotul Gheorghe Calciu Dumitreasa, martir al temniţelor comuniste. La împlinirea celor 7 ani de la moartea părintelui, preoţii şi numeroşi credincioşi au constatat că trupul este intact, ca-n ziua înmormântării.

La începutul lunii noiembrie, părintele Teodot a avut o revelaţie. „Eram în biserică şi mă rugam părintelui Gheorghe Calciu, când am simţit că el cere să fie dezgropat. Şi eu când am auzit lucrul ăsta, m-am cutremurat şi am luat-o ca un semn de la Dumnezeu că părintele Calciu vrea să fie dezgropat şi să vedem că are sfintele moaşte întregi", spune Teodot.

simeon stalpnicul png

În mare taină, călugării de la Mănăstirea Petru Vodă din Neamţ l-au deshumat la data de 16 noiembrie şi au descoperit trupul părintelui neputrezit, aşa cum sunt moaştele de sfinţi. „Minunea" este ţinută însă departe de ochii pelerinilor, iar trupul mumificat a fost îmbrăcat în straie preoţeşti şi depus într-o chilie. Apoi a început scandalul. Unii preoţi vor ca „moaştele" să nu fie reînhumate, pentru că sfinţii nu trebuie îngropaţi.

„Unii zic să-l îngropăm, alţii zic să punem numai o parte dintr-însele care au rămas la închinare. Nu putem fi de acord", susţine părintele Teodot.

Premoniţie sau nu, părintele Calciu Dumitreasa a prevăzut cu o lună înainte de a muri şi situaţia în care trupul i-ar fi fost „deranjat" din mormânt. El a dat şi indicaţii precise privind gestionarea unei atari situaţii.

„Diavolul s-ar putea folosi de mitologia populară spre a împiedica putrezirea trupului meu şi atunci ar putea fi rătăcirea din urmă mai mare ca cea dintâi. Dacă peste ani, din anumite nevoi de construcţie sau din alte cauze, trupul meu va fi dezgropat şi, spre uimirea multora, va fi neputrezit, preoţii să citească peste el rugăciuni de desfacere a blestemului, ca trupul să se risipească în cele din care fost alcătuit, că nu de la Dumnezeu se va fi făcut minunea aceasta, ci din înşelarea celui rău. Să fie legaţi preoţii care m-au văzut să nu vorbească niciodată despre această minune falsă şi trupul pus într-o altă groapă spre a fi uitat pentru totdeauna", se arată într-o scrisoare transmisă de pe patul de spital părintelui Iustin Pârvu.

Gheorghe Calciu Dumitreasa, martir anticomunist

Gheorghe Calciu Dumitreasa s-a născut pe 23 noiembrie 1925 la Mahmudia, în judeţul Tulcea. Încă din tinereţe a fost dizident anticomunist şi luptător pentru drepturile omului. A îndurat peste 21 de ani de închisoare, din care o bună parte la Jilava, la secţia de exterminare, unde celulele erau situate sub pământ, fără iluminare naturală şi fără altă aerisire decât trei găuri în uşă, cu apă curgând continuu pe pereţi.

A fost eliberat în 1984, ca urmare a presiunilor internaţionale venite din partea lui Margaret Thatcher, Ronald Reagan sau Papa Ioan Paul al II-lea. În 1985 a fost obligat să părăsească ţara împreună cu familia, stabilindu-se în SUA. A murit în 21 noiembrie 2006, la Washington. Conform dorinţei sale, a fost înmormântat în ţară, în cimitirul Mănăstirii Petru Vodă.

Joi se va lua o decizie

Stareţul mănăstirii, Hariton Negrea, spune că o decizie finală va fi luată mâine, 12 decembrie, în cadrul unui consiliu care va reuni întreaga obşte a lăcaşului. „Problema va fi analizată ţinând cont de două aspecte: există un testament al părintelui în care acesta precizează clar că nu vrea să fie deshumat. Pe de altă parte, fiul său, Andrei, care locuieşte în America, a dat un avertisment că poate aduce Mănăstirea în judecată dacă îl deshumăm pe părinte", spune stareţul Hariton Negrea.

Citeşte şi:

MIRACOL Trupul neînsufleţit al părintelui Calciu s-a mumificat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net