Deţinutul omorât, plătit să ucidă în închisoare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Amănunte şocante ies la iveală în cazul crimei petrecute miercuri, în Penitenciarul din Iaşi. Surse din cadrul anchetatorilor susţin că deţinutul ucis fusese contactat de interlopi să comită un asasinat în spatele gratiilor. Colegii de celulă i-au dejucat însă planul şi l-au omorât înainte.

Damian Ungureanu era un deţinut periculos, care îi agresa pe ceilalţi puşcăriaşi şi făcea legea în rândul lor, cerând taxă de protecţie. El îi obliga, prin agresiuni şi ameninţări, să îi dea sume de bani care oscilau între 200 şi 300 lei. Deşi iniţial s-a stabilit că acesta ar fi fost motivul crimei, iar colegii de celulă s-ar fi răzbunat pentru că nu mai voiau să îi dea bani, anchetatorii au acum o ipoteză-şoc: cei care l-au omorât ar fi vrut să împiedice un alt asasinat.

Totul a pornit, se pare, de la incidentul din Piatra Neamţ, când, la 11 ianuarie, sub maşina interlopului Bogdan Mararu a fost descoperită o bombă. El a scăpat cu viaţă, pentru că autorităţile au descoperit explozibilul. Însă tot ce îşi doreşte acum acesta e să se răzbune pe cei care au vrut să-l ucidă, aşa cum au făcut şi cu fratele său, Gheorghiţă Mararu, în 2010. Primul pas ar fi fost să îl omoare pe Cristian Chilat, zis Falău, asasinul fratelui său, care se află în Penitenciarul Iaşi.

Astfel, Mararu l-ar fi contactat pe Ungureanu, aflat în penitenciar, şi i-ar fi propus „afacerea". Potrivit anchetatorilor, Ungureanu ar fi acceptat pentru 100.000 de euro, pe care i-a vrut într-un cont, înainte de comiterea crimei. Cum în rândul puşcăriaşilor s-a aflat despre plan, Chilat ar fi pus şi el doi bărbaţi să îl ucidă pe Ungureanu.

Astfel, joi dimineaţă, Constantin Starpu (32 de ani) şi Sergiu Boigeanu (34 de ani), colegi de celulă cu Ungureanu, ambii condamnaţi la câte 20 de ani pentru crimă, l-au atacat cu un cuţit improvizat şi cu un scaun metalic. În încăierare a intervenit şi Cristian Agapie (32 de ani), de partea lui Ungureanu. În urma răfuielii, Ungureanu a fost ucis, iar Agapie a ajuns la spital, înjunghiat în zona coapsei. Penitenciarul a de­­marat o anchetă şi în rândul gardienilor, urmând să stabilească exact ce s-a întâmplat.

11 ianuarie 2013. Atentat cu bombă pentru uciderea lui Bogdan Mararu

Alertă de gradul zero într-o parcare din Piatra Neamţ. O fracţiune de secundă a lipsit ca un cartier întreg să fie complet distrus, într-o reglare de conturi fără precedent. Sub maşina interlopului Bogdan Mararu, al cărui frate a fost asasinat acum trei ani, a fost găsită o bombă. Dacă acesta ar fi plecat cu autoturismul, echivalentul a 5 kilograme şi jumătate de explozibil ar fi demolat totul pe o rază de 350 de metri.

Asasinii plătiţi au fost prinşi în timp ce amplasau dispozitivul. 50.000 de euro ar fi primit, dacă şi-ar fi dus treaba la bun sfârşit. Motivele atacului ar fi răfuielile mai vechi. De altfel, fratele lui Bogdan Mararu, Gheorghiţă, a fost asasinat în plină stradă, la sfârşitul anului 2010, de Cristian Chilat, zis „Falău".

simeon stalpnicul png

Click!spune

Damian Ungureanu (38 de ani) a fost un criminal deosebit de periculos, condamnat de două ori pentru omor. Ultima arestare a individului, originar din Bacău, datează din iulie 2009. Atunci s-a ascuns două zile după ce a omorât un sportiv într-o discotecă din Moineşti. Ungureanu tocmai ieşise din închisoare, unde a stat pentru lovitură cauzatoare de moarte. Cazierul lui mai conţine şi alte condamnări pentru infracţiuni cu violenţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net