Detenţie pe viaţă pentru recidivistul din Vaslui care a măcelărit doi soţi după ce a fost eliberat în baza recursului compensatoriu

Ultima actualizare:

    Gheorghe Creţu, adus în lanţuri la Tribunal de poliţiştii SAAS  Foto: adevarul.ro
Gheorghe Creţu, adus în lanţuri la Tribunal de poliţiştii SAAS Foto: adevarul.ro

Un criminal a primit pedeapsa maximă de la magistrații vasluieni, după ce a omorât cu o brutalitate ieșită din comun în scop de jaf doi soți bătrâni. Gheorghe Crețu (24 ani) este un recidivist periculos, care a ucis după ce a fost eliberat mai devreme din închisoare graţie recursului compensatoriu.

Gheorghe Creţu, un infractor cu multiple condamnări la activ, a primit pedeapsa de închisoare pe viaţă pentru omor calificat şi 12 ani de închisoare pentru tâlhărie. Pedepsele au fost contopite, astfel că pedeapsa rezultantă a fost detenţiunea pe viaţă, condamnare la care nu pot fi aplicate sporuri de pedeapsă. Inculpatul a fost obligat de instanţă să achite câte 200.000 de lei daune morale pentru fiul şi fiica victimelor, respectiv 15.000 de lei daune materiale. 

Gheorghe Creţu a fost găsit vinovat de moartea şi jefuirea soţilor Elena şi Nicolae Coşer, o familie înstărită din localitatea vasluiană Zorleni. Brutalitatea cazului i-a determinat şi pe procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalului Vaslui să solicite în instanţă aplicarea detenţiei pe viaţă pentru inculpat.

Crima a avut loc în 22 august 2019. După ce i-a măcelărit pe cei doi bătrâni, vecini de-ai săi, individul a luat un taxi și s-a plimbat în tot orașul, timp în care l-a tot pus pe șofer să oprească de mai multe ori să arunce la tomberon diverse lucruri, apoi să-și cumpere încălțămimte, aruncând-o pe cea veche. După ce a terminat cursa, taximetristul a mers la poliție și a povestit despre clientul ciudat, mai ales că auzise că în oraș se petrecuse o dublă crimă.

Cum a fost prins criminalul și alte detalii cutremurătoare aflați pe adevarul.ro

image
image
image
image
image
image
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net