Detenţie pe viaţă pentru recidivistul din Vaslui care a măcelărit doi soţi după ce a fost eliberat în baza recursului compensatoriu

criminal_vaslui_gheorghe_cretu.jpg

barbat in lanturi tribunal
Gheorghe Creţu, adus în lanţuri la Tribunal de poliţiştii SAAS
Foto: adevarul.ro

Un criminal a primit pedeapsa maximă de la magistrații vasluieni, după ce a omorât cu o brutalitate ieșită din comun în scop de jaf doi soți bătrâni. Gheorghe Crețu (24 ani) este un recidivist periculos, care a ucis după ce a fost eliberat mai devreme din închisoare graţie recursului compensatoriu.

Gheorghe Creţu, un infractor cu multiple condamnări la activ, a primit pedeapsa de închisoare pe viaţă pentru omor calificat şi 12 ani de închisoare pentru tâlhărie. Pedepsele au fost contopite, astfel că pedeapsa rezultantă a fost detenţiunea pe viaţă, condamnare la care nu pot fi aplicate sporuri de pedeapsă. Inculpatul a fost obligat de instanţă să achite câte 200.000 de lei daune morale pentru fiul şi fiica victimelor, respectiv 15.000 de lei daune materiale. 

Gheorghe Creţu a fost găsit vinovat de moartea şi jefuirea soţilor Elena şi Nicolae Coşer, o familie înstărită din localitatea vasluiană Zorleni. Brutalitatea cazului i-a determinat şi pe procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalului Vaslui să solicite în instanţă aplicarea detenţiei pe viaţă pentru inculpat.

Crima a avut loc în 22 august 2019. După ce i-a măcelărit pe cei doi bătrâni, vecini de-ai săi, individul a luat un taxi și s-a plimbat în tot orașul, timp în care l-a tot pus pe șofer să oprească de mai multe ori să arunce la tomberon diverse lucruri, apoi să-și cumpere încălțămimte, aruncând-o pe cea veche. După ce a terminat cursa, taximetristul a mers la poliție și a povestit despre clientul ciudat, mai ales că auzise că în oraș se petrecuse o dublă crimă.

 

Cum a fost prins criminalul și alte detalii cutremurătoare aflați pe adevarul.ro

 

Loading...
 
 

Citește și

  • doi criminali incatusati

    Chemat în ajutor de cumnata sa, să-i liniștească băieții deveniți violenți în curtea casei, un bărbat din județul Vaslui a sfârșit în chinuri, în mâinile celor pe care ar fi trebuit să-i calmeze. Au fugit imediat după ce au săvârșit crima, însă au fost găsiți de polișiști astăzi, ascunși în clopotnița unei biserici din satul Rediu.

  • Politia a incercuit locul crimei

    Scene înfiorătoare s-au petrecut, în noaptea de marţi spre miercuri, într-o comună din Vaslui. O femeie de 50 de ani a fost măcelărită de soţul ei, după un scandal monstru. Bărbatul era cunoscut ca fiind mare consumator de alcool. Mai mult, el era foarte gelos pe femeie şi din această cauză certurile dintre ei erau dese. Acum, o astfel de neînţelegere a dus la crimă. Soţul agresiv şi-a tăiat soţia cu o coasă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1