Destinul tragic al copiilor care puteau fi salvați de rinichii primiți de Victor Socaciu

Ultima actualizare:

    Gabriela și Viorel se aflau pe lista de așteptare a transplantului de ani de zileFoto: Adevărul
Gabriela și Viorel se aflau pe lista de așteptare a transplantului de ani de zileFoto: Adevărul

Cei doi copii care ar fi putut fi salvați de rinichii primiți de Victor Socaciu, rpin transplant, și-au pierdut viața în urma unui tragic accident, chiar în timp ce se întorceau de la tratamentul de dializă. Se pare că aceștia erau martori-cheie în dosarul care ancheta transplantul renal al lui Arșinel.

Infracțiunea a fost săvârșită de medicul Mihai Lucan, renumit pentru faptul că prefera să-și aleagă pacienții în funcție de statutul social și profesional, pe care-i considera prioritari, chiar dacă pe listele de așteptare erau deja alte persoane, unele chiar copii. Medicul a fost denunțat la DIICOT de Emanuel Ungureanu, deputat USR, care a declarat pentru Adevărul că cei doi rinichi transplantați în împrejurări suspecte lui Victor Socaciu, ar fi putut salva viețile a doi copii: cei doi verișori, Gabriela Miciu și Viorel Bora, în vârstă de 17, respectiv 16 ani. amândoi au murit într-un tragic accident rutier, petrecut în luna iunie a anului 2014.

Copiii se întorceau acasă, din Cluj-Napoca, unde urmaseră tratamentul periodic de dializă, dar ambulanța în care se aflau a fost lovită frontal de un TIR, în apropiere de orașul Beclean. Cei doi copii și șoferul ambulanței au murit în accident. Salvarea era condusă de Ionică Munte (57 de ani) și era șofer pe ambulanță de 30 de ani. Acela fusese primul său accident rutier. Mai mult decât atât, el îi cunoștea pe cei doi copii, locuia la câțiva kilometri de ei și îi ducea mereu la Cluj-Napoca pentru tratament.

Familia Gabrielei Bora se mutase mai aproape de Cluj-Napoca, tocmai pentru a-i ușura fetiței transportul către Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, unde trebuia să se prezinte de două ori pe lună. Potrivit sursei citate, tot familia Gabrielei îl „adoptase” pe Viorel, vărul fetiței, care suferea de aceeași afecțiune, pentru a merge împreună la tratament.


    În urma tragicului accident și-au pierdut viața cei doi verițori și țoferul ambulanțeiFoto: Adevărul
În urma tragicului accident și-au pierdut viața cei doi verițori și țoferul ambulanțeiFoto: Adevărul

Gabriela avea probleme și cu picioarele, se deplasa foarte greu, iar boala o făcea să pară mai degrabă o fetiță de zece ani, decât o adolescentă care mai avea puțin și devenea majoră. Verișorul ei era la fel de slăbit. Fata găsise totuși tăria de a urma și liceul. Era în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic „Girgore Moisil”, din Bistrița, dar urma cursurile la distanță. De două ori pe săptămână, trei profesoare ale colegiului mergeau acasă la Gabriela pentru a face orele cu ea. Era silitoare și era mereu dată exemplu de profesori, chiar dacă elevii o cunoșteau doar de pe Facebook.

Gabriela a avut prima criză de rinichi la vârsta de șase ani, iar când împlinise 17 ani, făcuse deja două operații de transplant renal, dar nereușite. În momentul tragediei, cei doi verișori se aflau pe lista de așteptare a Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Gabriela și Viorel erau martori-cheie în cazul Arșinel

Cei doi copii ar fi fost martori-cheie în cazul transplantului renal al actorului Alexandru Arșinel. Emanuel Ungureanu, președinte al Asociației pentru Solidaritate și Empatie Claudiu Safta și cel care l-a denunțat la DIICOT pe Mihai Lucan, îi propusese pe cei doi verișori să fie audiați în dosarul respectiv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net