Destinația turistică a anului 2019. Unde au ales românii să meargă în vacanță

Ultima actualizare:

    Familiile de români au preferat să-și cumpere vacanțe în Antalya, pe litoralul turcesc
Familiile de români au preferat să-și cumpere vacanțe în Antalya, pe litoralul turcesc

Vor să facă plajă, să mănânce bine și să se bălăcească în marea cu nuanțe de smarald. Astfel că cea mai căutată destinație a sezonului 2019 rămâne Turcia. Românii merg în vacanța de vară în stațiunea Antalya, unde au parte de resorturi cu totul inclus.

Pentru al doilea an consecutiv, Antalya este vedeta sezonului estival. În perioada de Early Booking (ianuarie-martie), s-a înregistrat o creștere a vânzărilor de vacanțe pentru această destinație cu 40%,față de 2018. Cei din turism spun că acest lucru se datorează faptului că hotelierii au scăzut prețurile, iar tour-operatorii au suplimentat charterele.

Vacanțele în Turcia, cu 50% mai ieftine

Cumpărate din timp, pachetele de vacanță au fost 50% mai ieftine. “Peste 25.000 dintre clienții Paralela 45 își vor petrece vacanța de vară în stațiunile de pe riviera turcească și peste 210.000 de turiști la nivel național, față de 180.000, anul trecut”, a declarat Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Aceștia vor pleca cu avioane din  Bacău, Baia Mare, Oradea, Suceava, Arad, București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Târgu Mureș și au ales să stea, în principal, la hoteluri  de 5 stele, cu all inclusive superior și multe opțiuni pentru petrecerea timpului liber în resort.

Mulți români au ales Grecia

Și Grecia i-a atras pe români și anul acesta. Peste 20.000 dintre clienții Paralela 45 vor merge, în special, în insulele Corfu, Rodos și Creta, urmate de Santorini, Zakynthos, Samos și Lesbos. Au ales hoteluri de trei și patru stele și au cerut informații pentru vizitarea insulelor.

Alți 15.000 aleg Thassos, Lefkada, Skiathos, Riviera Olimpului, Parga, Halkidiki, Thrace și Kefalonia, cu transport individual și cazări de la 12 euro/noapte/persoană.

A crescut cererea pentru vacanțe în Bulgaria și Spania

Pentru Bulgaria, tot cu transport individual, cererea din perioada de Early Booking a fost cu 21% mai mare față de anul trecut, iar pentru vacanțe cu avionul în Spania, cu 30% mai mare.

Cererile pentru litoralul românesc au crescut cu o treime față de anul trecut, datorită voucherelor de vacanță folosite în perioada de Early Booking.

Cele mai căutate stațiuni sunt Mamaia, Eforie Nord, Olimp și Venus, unde turiștii preferă hotelurile de trei si patru stele.

Egipt și Tunisia, două destinații nou-lansate în 2019

Românii au la dispoziție pentru anul acesta, încă două noi destinații lansate în 2019. Este vorba despre Egipt (Hurghada și Sharm el Sheikh) și Tunisia.

Charterele sunt operate în perioada aprilie-octombrie, respectiv mai-octombrie, iar pachetele pornesc de la 505 euro/persoană pentru Egipt și de la 468 de euro/persoană pentru Tunisia.

Citeste și:

https://www.click.ro/news/national/targul-de-turism-2019-vacante-gratuite-si-reduceri-de-200-de-euro-pe-camera

https://www.click.ro/utile/travel/uite-cum-planuiesti-vacanta-pe-ultima-suta-de-metri

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net