Despre ce este vorba în Legea care elimină 102 taxe nefiscale

Ultima actualizare:

    Legea prin care sunt eliminate 102 taxe poartă numele președintelui PSD, Liviu Dragnea
Legea prin care sunt eliminate 102 taxe poartă numele președintelui PSD, Liviu Dragnea

Legea inițiată de PSD care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale are de trecut astăzi ultimul hop pentru a intra în vigoare: votul Curții Constituționale. Documentul ar trebui să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2017 și potrivit inițiatorilor, dispariția acestor taxe are un impact bugetar foarte mic, sub 0,1% din Produsul Intern Brut.

Dacă judecătorii Curții Constituționale își dau miercuri OK-ul asupra legii, vor dispărea:

timbrul de mediu pentru autovehiculecele 20 de taxe de la Registrul Comerțuluitaxele consulare și de cetățenie în număr de 33taxa radio și taxa TV, cu o precizare, pentru că am înțeles că nu a fost foarte clar, pentru Radio România și pentru TVR aceste sume vor fi plătite de la bugetul de stat, nu rămân aceste două instituții fără bugettaxa suplimentară pentru eliberarea pașaportului temporartarifele pentru pierderea sau modificarea actelor, sunt 22 de tarife care trebuie plătitetaxele extrajudiciare de timbru, 13,taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportivtaxele pentru serviciile prestate de Ministerul de Interne pentru public –foarte mulți cetățeni și nu înțelegeau și nu înțeleg nici eu de ce Ministerul de Interne trebuie să mai ia niște taxe când lucrează cu publicul, Ministerul de Interne este, totuși, o instituție publicătarifele percepute de Casa Națională de Pensii, 4.

Programul prin care PSD a câștigat alegerile anunță că ”pentru toate aceste taxe care vor fi eliminate, bugetul de stat va asigura sumele necesare pentru instituțiile care primeau în bugetele proprii aceste taxe”.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net