Despăgubirile de 420.000 de euro în cazul Tulic, achitate

Ultima actualizare:
† Raluca Tulic
† Raluca Tulic

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost obligat de instanţa Curţii de Apel Craiova să plătească, în solidar cu medicul Carmen Braia, despăgubiri uriaşe familiei unei tinere din Gorj care şi-a pierdut viaţa în urma unei injecţii administrate în spital.

420.000 € au ajuns în contul familiei victimei. Este vorba despre celebrul caz Tulic în care medicul ORL Carmen Braia a fost condamnat pentru malpraxis.

Doctoriţa a fost găsită vinovată de moartea pacientei, în vârstă de 17 ani, şi a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare şi la plata a 420.000 € cu titlu de daune morale, în solidar cu unitatea medicală. În afară de această condamnare, medicul nu va mai avea voie să profeseze timp de trei ani.

Sentinţa a venit după aproape şapte ani de procese. Raluca Tulic a murit în 2011. Fusese internată la spitalul din Târgu Jiu cu diagnosticul de amigdalită. Medicul Carmen Braia i-a prescris un tratament cu antibiotice, însă nu i-a făcut pacientei testare să vadă dacă este alergică la vreun antibiotic, iar fata a intrat în şoc anafilactic şi a murit.


    † Raluca Tulic
† Raluca Tulic

Banii au fost retraşi din fondurile unităţii medicale şi transferaţi de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj în contul executorului judecătoresc. Suma a ajuns, în final, în contul familiei Tulic.

Executorul judecătoresc s-a îndreptat împotriva SJU, care, dacă va considera de cuviinţă, va încerca să recupereze parte din bani de la medic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net