Despăgubiri de 500.000 de euro pentru stafilococul auriu

spalatorieweb.jpg

stafilococ auriu spital pacient bacău despăgubiri
Spitalul Județean Bacău trebuie să despăgubească un pacient

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău este bun de plată. Judecătorii au stabilit că un pacient care a contactat stafilococul auriu pe timpul internării trebuie să primescă despăgubiri de 500.000 de euro.

Ovidiu Istrati, în vârstă de 27 de ani, a câştigat, în urma unei decizii irevocabile de ieri a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procesul intentat Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău în anul 2011. În perioada cât a fost internat în unitatea medicală, bărbatul a suferit o infecţie nosocomială care i-ar fi provocat infirmitate fizică.

Astfel, spitalul este obligat să-i plătească tânărului despăgubiri morale şi materiale în valoare de 521.600 de euro.

”Aşteptăm motivarea instanţei, dar nu înţelegem de ce suntem obligaţi să plătim daune atât timp cât toate expertizele demonstrează că atunci când pacientul a plecat din unitatea noastră nu avea nici un fel de infecţie contractată”, a spus Mirela Romaneţ, purtătorul de cuvânt al spitalului, pentru Mediafax.

Acum trei ani, Ovidiu a fost victima unui accident rutier, în urma căruia a suferit fracturi la picioare. A fost operat, i s-a montat tijă la genunchi, iar după o săptămână, tânărul a fost transferat la Spitalul de Pneumologie Iaşi şi apoi la Clinica de Ortopedie a Spitalului de Urgenţă Iaşi, unde, de altfel, s-a descoperit infecţia cu stafilococul auriu.

Vorbim despre o bacterie patogenă din genul Staphylococcus, care poate produce infecții supurative, septicemii și meningită. Apare, în general, din cauza mizeriei.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1