Desfășurare impresionantă de forțe! Peste 200 de percheziții, la evazioniștii din România

perchezitii.jpg

Politia a descins la evazionisti
Sute de evazionisti au fost vizitati de politie
foto: Adevărul

Momente grele pentru evazioniștii din România. Sute de mascați au descins, joi dimineața, la firme din 19 județe și București. Au fost vizate mai multe persoane despre care există informații că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii şi servicii nereale, constând, printre altele, în prestări de servicii privind organizarea unor spectacole și repararea unor spaţii aparţinând unor instituţii de interes public. Prejudiciul se ridică la peste 6 milioane de dolari.

Potrivit poliției, în acest dosar sunt vizate de anchetă 103 persoane. Din investigații a rezultat că, în perioada 2012-2014, mai multe societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli nereale, utilizând facturi fictive de la două societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, cu sediul pe raza judeţului Giurgiu, constând în achiziţionarea de mărfuri şi servicii care, în realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu.

Anchetatorii au ridicat deja mai multe documente contabile, contracte, facturi şi înscrisuri folosite la bănci.

În urma tranzacțiilor, s-a creat bugetului de stat un prejudiciu total de 6,5 milioane de dolari americani, dintre care 4,5 milioane de dolari ar fi fost transferaţi din conturile bancare aparţinând celor două societăţi din Giurgiu, către firme din China, fără a avea ca temei operaţiuni economice.

Dosarul este instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Loading...

Citește și

  • in casa asta locuiesc 4.800 de persoane

    Şase percheziţii au avut loc în această dimineaţă (15 noiembrie) în Capitală, într-un dosar privind fals în declaraţii în legătură cu obţinerea de cărţi de identitate româneşti. Conform poliţiştilor, 15.000 de persoane, cei mai mulți din Republica Moldova, figurează cu domiciliul la trei adrese din sectorul 3. Reporterii Click! au aflat de ”Afacerea buletin de București” de la Referendum.

  • Probleme mari pentru Cristi Borcea! Poliţiştii de la Crimă Organizată sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T, au făcut vineri dimineaţă 24 de percheziții printre care una acasă la omul de afaceri. Potrivit news.ro, Cristi Borcea a fost dus la sediul DIICOT și este suspect într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1