Descoperire uluitoare pe şantier. Au găsit un mic tezaur când lucrau la construirea unui bulevard

Ultima actualizare:

Oamenii legii au primit încă din data de 15 aprilie informaţii potrivit cărora mai mulţi muncitori care executau lucrări la viitorul bulevard Uranus din Bucureşti ar fi găsit o mică avere sub pământ. E vorba de un vas de ceramică, o brăţară şi 608 monede din metal alb care datează din epoca romană şi până în anul 1942.

Poliţiştii au identificat şase persoane care au recunoscut ulterior că şi-au însuşit tezaurul şi l-au dus acasă. O a şaptea persoană, care a fost identificată de poliţişti la 17 aprilie, a şi vândut o parte din obiectele găsite la o casă de amanet. De la domiciliul acestui muncitor au fost recuperate 212 monede şi o brăţară, despre care se crede că datează din jurul anului 100.

Comoara descoperită pe şantier a fost predată reprezentanţilor Muzeului de Istorie a României pentru a fi expertizate. Piesele sunt susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional. Dacă se va dovedi acest lucru, ele vor intra în proprietatea statului, conform legii privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil.

Muncitoriul care a comercializat o parte din obiectele găsite e cercetat de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de însuşire a unor bunuri care nu-i aparţin. Ceilalţi muncitori au scăpat fără vreo pedeapsă întrucât au predat de bunăvoie bunurile găsite în termen de 72 de ore. Investigaţiile au fost realizate de poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net