Deputatul tractorist a luat Bac-ul la 40 de ani

Ultima actualizare:

    Deputatul Dumitru-Verginel  Gireadă a fost condamnat pentru corupţie când era primar
Deputatul Dumitru-Verginel Gireadă a fost condamnat pentru corupţie când era primar

Absolvenţii de liceu au emoţii uriaşe: mâine încep probele de Bac. Nu este întotdeauna o tragedie să pici. Unii au ajuns mai întâi primari ori parlamentari, apoi au continuat studiile, au luat examenul şi chiar au terminat o facultate.

Câteva zeci de deputaţi şi senatori au intrat în politică după ce au fost muncitori, iar studiile le-au făcut târziu. Chiar ei spun asta, în CV-ul depus la Parlament. De pildă, deputatul Dumitru-Verginel Gireadă, de 44 de ani. Ar fi vrut să rămână primar în comuna lui natală. Dar, Instanţa l-a condamnat pentru corupţie în primărie şi nu a mai putut candida. A câştigat soţia sa locul lăsat vacant. Însă, magistraţii nu i-au interzis să candideze în Parlament, aşa că fostul primar de comună este acum deputat, scrie adevarul.ro.

deputati
deputati

Pentru el, a fost o bună ocazie să îşi finalizeze studiile. A promovat examenul de Bac în 2010, la vârsta de 40 de ani, iar în 2013 a terminat Facultatea de Ştiinţe politice. „Da, nu mi-e ruşine. Am făcut şcoala profesională de mecanici agricoli şi până în '89 am fost tractorist. După aia am progresat. Că omul nu trebuie să se nască şi să se plafoneze pentru un anumit nivel. Dacă ar fi să fac o des­criere a vieţii, la vremea respectivă, am avut nişte greutăţi în familie. Taică-meu era bolnav de cancer. Nu erau posibilităţi să fac o facultate. Deşi am fost un elev bun. Dar m-am plafonat puţin, pentru că aşa stăteau lucrurile atunci. Ulterior, am mers mai departe. Cu ambiţie", a declarat pentru adevarul.ro, deputatul Gireadă.

program bac
program bac
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net