Deputatul fugar Cristian Rizea, surprins la plimbare prin Chişinău. A fost amendat de polițiști pentru parcare neregulamentară

cristian-rizea-fost_deputat_psd.jpg

Fostul deputat Cristian Rizea, condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare
Fostul deputat Cristian Rizea trăiește la Chișinău
FOTO: adevarul.ro

Condamnat definitiv în România cu închisoare, deputatul Cristian Rizea trăiește liniștit împreună cu familia în Republica Moldova. Zilele trecute, el a fost surprins la o plimbare prin Chișinău, orașul care l-a adoptat legal.

Deputatul Rizea are de executat patru ani şi opt luni de închisoare în România, dar cum țara noastră nu are un acord de extrădare cu Republica Moldova, fostul politician își vede liniștit de viață peste Prut. El a fost surprins în după-amiaza zilei de joi, 22 octombrie, în timp ce fuma o narghilea în restaurantul „Sisters” din centrul Chişinăului. Mai mult, Rizea âți parcase neregulamentar maşina de lux, în faţa restaurantului, fapt pentru care la faţa locului a fost solicitată Poliţia.

Amendat pentru parcare neregulamentară

Cei doi poliţişti veniţi să-l amendeze pe Cristian Rizea, care deţine şi cetăţenia moldovenească sub numele de Mihai Cristian, au declarat că nu-l cunosc pe politicianul român şi doar l-au amendat pentru parcare neregulamentară. După ce a încasat sancțiunea, Rizea s-a relaxat în continuare, neavând bunul simț de a-și muta mașina parcată ilegal. Într-un final, după ce a mai fost solicitat o dată ajutorul agentului de patrulare, Rizea s-a urcat în maşină şi a plecat însoţit de un bodyguard.

”Casa mea e Moldova, de doi-trei ani”

Întrebat de ce nu pleacă în România şi de ce nu-şi ispăşeşte acolo pedeapsa, Rizea a răspuns „casa mea e Moldova, de doi-trei ani”. Totodată, întrebat cine i-a oferit cetăţenia moldovevenească, politicianul a răspuns că „legea”. 

Amintim că preşedintele Igor Dodon a anunţat vineri, 16 octombrie, că va face tot posibilul ca politicianul fugar Cristian Rizea să fie extrădat în România. Totodată, şeful statului a precizat că Rizea va rămâne fără cetăţenia moldovenească.

 

Mai multe informații și imagini, pe adevarul.ro

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1