Deputata PSD Andreea Cosma scapă de închisoare. Instanța a anulat condamnarea la 4 ani de pușcărie

Ultima actualizare:

    Andreea Cosma a fost condamnată în decembrie 2018 la 4 ani de închisoarefoto: Inquam Photos
Andreea Cosma a fost condamnată în decembrie 2018 la 4 ani de închisoarefoto: Inquam Photos

Deputata PSD Andreea Cosma, condamnată în decembrie 2018 la patru ani de închisoare, scapă deocamdată de pușcărie. Decizia de condamnare a fost anulată, iar dosarul va fi trimis pentru rejudecare la instanța supremă, a decis marți Înalta Curte de Casație și Justiție.

Decizia de desființare a sentinței este o consecință a hotărârii Curții Constituționale privind compunerea nelagală a completurilor de 3 judecători de la ICCJ.

Fiica fostului președinte al Consiliului Județean Prahova, deputatul Andreea Cosma, a fost condamnată în decembrie 2018, în primă instanță, de către un complet de 3 judecători la 4 ani de închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul "Ciuperceasca”. DNA Ploiești a trimis-o în judecată pe Andreea Cosma pentru fapte comise în 2015, când aceasta era notar.

În iulie 2019, CCR a decis că completurile de 3 de la instanța supremă au fost nelegal constituite. Consecința acestei decizii a CCR a fost rejudecarea dosarelor soluționate de completurile de 3 de la instanța supremă până în ianuarie 2019, dacă nu aveau sentințe definitive. Printre beneficiarii deciziei CCR se numără Elena Udrea, Alina Bica, Darius Vâlcov, Dan Șova, Constantin Niță, Mircea, Vlad și Andreea Cosma.

Andreea Cosma a contestat decizia de condamnare la închisoare, invocând hotărârea CCR, iar instanța supremă a hotărât marți desființarea sentinței.

"În temeiul art. 421 alin. (1) pct.2 lit. b) din Codul de procedură penală admite apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, de partea civilă SC Plopeni Industrial Parc SA şi de inculpaţii Cornea Dănuţ Marcel, Cosma Andreea şi Anghel Florin Serghei împotriva sentinţei penale nr. 699 din 04 decembrie 2018 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, în dosarul nr. 994/42/2015. Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", este decizia de marți a ICCJ.

Hotărârea este definitivă. Instanța a respins ca inadmisibilă cererea Andreei Cosma de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în vederea pronunţării unei hotărâri preliminare.

Citește și:

A cântat aproape goală, acum a intrat în parlament! Sexy PSD-ista are concurență

Andreea Cosma, condamnată la patru ani de închisoare

Andreea Cosma, acuzată de complicitate la abuz în serviciu

DNA a trimis-o în judecată pe Andreea Cosma în anul 2015, pentru complicitate la abuz în serviciu, pe vremea când era notar public.

Dosarul vizează vânzarea la preţuri subevaluate a unor terenuri din subordinea cazărmii Ciuperceasca, ce a intrat în activul Parcului Industrial Plopeni, după schimbul de terenuri cu MApN. În acelaşi dosar, au mai fost deferiţi justiţiei fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Florin Anghelc şi un fost director al Parcului Industrial Plopeni.

DNA a precizat, la acel moment, că Andrea Cosma, notar public la momentul comiterii faptelor, ar fi înstrăinat mai multe imobile din cadrul Ciuperceasca, fără a respecta dispoziţiile legale privind achiziţiile.

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net