Deputata Mara Calista, în autoizolare, după ce a călătorit într-o zonă din Italia afectată de coronavirus

Ultima actualizare:

    Mara Calista a intrat în izolvare voluntară după ce a călătorit într-un oraş din Italia în care au fost înregistrate îmbolnăviri cu Coronavirus
Mara Calista a intrat în izolvare voluntară după ce a călătorit într-un oraş din Italia în care au fost înregistrate îmbolnăviri cu Coronavirus

În Italia s-au înregistrat peste 220 de cazuri de infectare cu Coronavirus, iar 7 persoane şi-au pierdut viaţa. În aceste condiţii, deputata PNL, Mara Calista, care a călătorit în regiunea Veneto din Italia, în care s-au înregistrat îmbolnăviri, a decis să se izoleze voluntar după ce s-a întros în România.

Deputata Mara Calista a călătorit, alături de soţulei, într-o zonă din Italia în care au fost înregistrate îmbolnăviri cu Coronavirus. Odată întoarsă în România a decis să intre în izolare voluntară pentru a evita orice contact până când se va asigura că totul este înr egulă în ceea ce priveşte starea sa de sănătate, precum şi cea a soţului. Cei doi se vor afla în izolare timp de 14 zile. 

Deputata a explicat, într-un interviu Digi24, care au fost măsurile de protecţie pe care le-a luat cât timp s-a aflat în Italia. În plus ea a vorbit şi despre acele norme de siguranţă care au fost adoptate de toate aeroporturile pentru a evita răspândirea virusului mortal. 

„Sunt în izolare la domiciliu, nu în carantină pentru că nu este nimic confirmat. Într-adevăr, am plecat pe data de 20, m-am întors azi dimineaţa în România cu avionul de Veneţia din regiunea Veneto, una în care s-au confirmat, într-adevăr, mai multe cazuri de coronavirus, acesta fiind şi motivul pentru care am optat pentru o astfel de măsură, tocmai pentru a mă asigura că nu există vreo problemă. Ştiţi cum este, principiul prevenţiei trebuie să primeze în faţa tratării unor probleme.

Singură nu sunt, sunt cu soţul meu pentru că cu el am călătorit. În momentul în care am aflat despre faptul că există o criză, firesc, de la televizor, ştirile din Italia şi chiar de la noi. Ne-am luat toate măsurile în ceea ce priveşte purtarea unei măşti, a mânuşilor şi spălat cât mai des pe mâini şi mare atenţie la contactul cu persoanele de la faţa locului, dar aşa cum bine ştiţi, la Carnavalul de la Veneţia nu este chiar o zonă în care să eviţi pe cât poţi poulaţia. A fost şi o perioadă foarte aglomerată. Nu am intrat fizic în legătură cu vreuna dintre aceste persoane, dar, repet, am vrut să prevenim o astfel de situaţie, nu ştim exact aceste persoane cu cine au interacţionat în toată piaţa San Marco, motiv pentru care am apelat la această soluţie pe care o considera extraordinar de normală, firească în atare circumstanţe", a povestit deputata.

Izolarea voluntară, raportată la 112

Deputata şi soţul său au raportat autorităţile despre dorinţa lor de a intra în izolare voluntară. Mai mult decât atât, au completat chestionarele speciale întomcite de DSP şi aşteaptă să fie contactaţi în vederea unor testări, dacă unul dintre simptomele caracteristicilor Coronavirusului va începe să se manifeste. 

"Înţeleg că efectuarea testelor este posibilă atunci când sunt confirmate vreunul din simptome, pe care, de altfel, le ştim cu toţii în ceea ce priveşte coronavirusul, acea tuse, febră şi aşa mai departe pe care, de altfel, în această izolare suntem obligaţi să le raportăm la 112. Aş mai menţiona că pe baza completării chestionarelor cei de la DSP ştiu despre noi, ştiu că suntem în această izolare acasă. Aşteptăm de la domniile lor, începând de mâine, câte un telefon pentru a fi verificaţi în legătură cu posibile simptome dacă este cazul", a relatat Mara Calista. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net