Deputat USR-PLUS: ”Școlile ar putea fi redeschise la jumătatea lunii martie”

copil-masca.jpg

copil cu masca de protectie
Deputatul Adrian Wiener crede că școlile s-ar putea redeschide în siguranță la mijlocul lunii martie
foto: Shutterstock

Medicul Adrian Wiener, deputat USR-PLUS, a declarat la RFI că școlile s-ar putea deschide mai degrabă la jumătatea lunii martie, după ce o masă semnificativă a profesorilor și chiar a elevilor de peste 16 ani se va vaccina anti-Covid-19.

Potrivit deputatului, nu este posibilă deschiderea școlilor din 8 februarie, așa cum este luat în calcul, odată cu începerea semestrului al doilea.

„Nu cred că este posibil. Trebuie luat în calcul indicele de reproducere al acestui virus, în contextul în care presupunem deja că noua tulpină din Marea Britanie într-o oarecare măsură a înlocuit vechea tulpină și în România și contagiozitatea și riscul sunt foarte mari. Eu cred că pentru a reveni în siguranță în școli, ar trebui să fi trecut prin etapa de vaccinare o masă semnificativă a profesorilor și de ce nu și a elevilor peste 16 ani, bineînțeles, doar cei care doresc. Ideal ar fi să dorească cât mai mulți dintre ei, dar cred că încă și nu e vorba doar de activitățile din interiorul școlii, e vorba de mijloacele de transport până și dinspre școală, de aglomerările pe care în general școala le produce în mod natural, în mod firesc”, a afirmat Wiener, potrivit RFI.ro.

În opinia deputatului, școlile ar putea fi redeschise „mai degrabă, undeva pe la jumătatea lunii martie. Cred că până atunci, măcar cadrele didactice să ajungă și la cea de-a doua vaccinare la rapel”.

adrian-wiener.png

adrian wiener in costum de protectie impotriva noului coronavirus
Medicul Adrian Wiener este deputat USR-PLUS
foto: arhiva proprie

Ministrul Educației vrea ca semestrul al doilea să înceapă cu prezența fizică la școală

O decizie privind revenirea la școală în sălile de clasă ar putea fi luată până la finalul lunii. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat, după o întâlnire cu reprezentanții elevilor, studenților, părinților și sindicatelor, că ar fi de dorit ca semestrul al doilea să înceapă în format clasic, cu prezența fizică la școală, "înțelegându-se importanța protecției stării de sănătate a profesorilor și elevilor, a diminuării riscurilor, dar și a necesității organizării unor acțiuni remediale". Semestrul al doilea urmează să înceapă la 8 februarie.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1