VIDEO Demolarea spațiilor comerciale de la metrou continuă. Stația Pipera, vizată joi seară

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click
Foto: Arhivă Click

Spațiile comerciale ilegale de la metroul din Capitală continuă să fie demolate. Joi seara, după ora 22.00, chioșcurile de la stația Pipera au fost dezmembrate.

Evacuarea de la staţia Pipera este fără incidente, ocupanţii spaţiilor comerciale scoţându-şi marfa de bună voie, fără a fi necesară intervenţia autorităţilor sau a forţelor de ordine, anunță News.ro.

Metrorex a avertizat deja că în această săptămână începe procedurile de evacuare a acestor spaţii - deţinute de firma sindicatului - în condiţiile în care termenul acordat pentru eliberarea acestora a expirat în 2 aprilie. Miercuri, la staţia Ştefan cel Mare, au avut loc tensiuni între ocupanţii spaţiilor şi autorităţi. Miercuri seară, primarul Radu Mihaiu a explicat că ceea ce s-a întâmplat nu a fost numai despre aplicarea legii.

Se caută soluții pentru micii comercianți

”Nu a fost numai despre un semnal că epoca „şmecherilor intangibili” începe să apună. Ziua de azi a fost şi despre victime. Nu victime ale celor care aplică legea, ci victime ale celor şmecheri care au îndoit-o de prea mulţi ani. Mă refer la micii întreprinzători, care plăteau chirii către firma sindicatului Sindomet pe baza unui contract expirat, deşi spaţiile aparţin companiei statului, Metrorex. Vă vorbesc de oameni prinşi în capcana sistemului cinic creat de Rădoi – oameni care, deşi plăteau, erau ţinuţi în ilegalitate”, a scris primarul pe Facebook.

El a precizat că ”soluţii pentru oamenii muncitori şi corecţi, dispuşi să facă afaceri legale, MEREU vor exista”, anunţând că ”în cea mai mare zonă comercială din ţară, zona Obor, deţinătorii de spaţii şi-au arătat deja disponibilitate să aloce locuri de desfacere pentru micile afaceri atrase în capcana Sindomet”.

Ministrul Transporturilor: ”Un cartel se destructurează cu ranga”

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat, miercuri, că ”legea este lege”, referindu-se la situaţia de la metrou, adăugând că ”unde este lege nu este tocmeală”. ”Un cartel se destructurează cu ranga”, a afirmat ministrul, referindu-se la interveţia directorului Metrorex, care a forţat uţa unui magazin, cu o rangă.

”Acele construcţi provizorii sunt ilegale sub multiple aspecte. Cel mai important este că nu au autorizaţii de construire (...) nu au dreptul legal, comercial de a ocupa domeniul public (...) este foarte important că sunt nenumărate rapoarte ISU care identifică ca problemă de siguranţă amplasarea acestor spaţii comerciale – înguspează căile de evacuare, pobleme de flamabilitate”, a mai declarat ministrul. 

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net