Demn de Cartea Recordurilor: o şpagă la 13 secunde!

Ultima actualizare:

    Sebastian Telbiş va sta trei ani după gratiiFoto: expressdebanat.ro
Sebastian Telbiş va sta trei ani după gratiiFoto: expressdebanat.ro

Lăcomie fără margini! Doctorul Sebastian Telbiş, medic-şef la Casa de Pensii Caraş-Severin, primea şpăgi la foc automat. Potrivit anchetatorilor, el se transfomase într-o maşinărie de făcut bani, având zile în care strângea şi 1.000 de euro! Doctorul a fost condamnat la trei ani cu executare pentru 291 de infracţiuni de luare de mită.

Înregistrările video făcute de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică (SUPC) din Parchetul General dezvăluie modul incredibil în care doctorul Sebastian Telbiş primea plicurile cu bani de la pacienţii dornici de o pensioară pe caz de boală. Aceştia intrau pe rând în cabinetul medicului, de cele mai multe ori fără să spună nimic, şi lăsau şpaga pe birou, sume între 100 de lei şi 150 de euro şi luau hârtiile, în timp ce Telbiş catadicsea să dea din cap! În medie, în două minute intrau câte nouă persoane, iar eliberarea unei decizii dura, în unele cazuri, doar 13 secunde. Plicurile pline cu bani erau aruncate, neglijent, într-un sertar al biroului. În schimbul şpăgilor, persoanele respective erau pensionate pe caz de boală, în baza actelor semnate de Telbiş. Medicul-şef al Serviciului de Evaluări Medicale de la Casa de Pensii Caraş-Severin aduna, în unele zile, şi câte 1.000 de euro, scrie adevarul.ro.

Procurorii au descoperit la percheziţiile efectuate la domiciliul său 108.465 de euro în numerar, 480 de lire sterline, 4.120 de dolari, 51.400 de lei şi două cecuri cu un sold de 178.220 de euro, emise de o bancă din Austria. Magistraţii au decis confiscarea sumelor şi a bunurilor provenite din şpagă, dar şi a mai multor maşini şi a unui apartament trecute pe numele fiicei sale, Laura Andreea Telbiş. Doctorul-şpăgar a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Timişoara la trei ani de închisoare cu executare.

Diferenţe între venituri şi avere

Soţia medicului, Luminiţa Telbiş, este fostă judecătoare la Tribunalul Caraş-Severin. În februarie 2015, Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, 1.201.624 de lei (aproximativ 275.000 de euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de Luminiţa Telbiş împreună cu soţul său.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net