Demn de Cartea Recordurilor: o şpagă la 13 secunde!

8-act-sebastian-telbis1.jpg

Sebastian Telbiş va sta trei ani după gratii
Foto: expressdebanat.ro

Lăcomie fără margini! Doctorul Sebastian Telbiş, medic-şef la Casa de Pensii Caraş-Severin, primea şpăgi la foc automat. Potrivit anchetatorilor, el se transfomase într-o maşinărie de făcut bani, având zile în care strângea şi 1.000 de euro! Doctorul a fost condamnat la trei ani cu executare pentru 291 de infracţiuni de luare de mită.

Înregistrările video făcute de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică (SUPC) din Parchetul General dezvăluie modul incredibil în care doctorul Sebastian Telbiş primea plicurile cu bani de la pacienţii dornici de o pensioară pe caz de boală. Aceştia intrau pe rând în cabinetul medicului, de cele mai multe ori fără să spună nimic, şi lăsau şpaga pe birou, sume între 100 de lei şi 150 de euro şi luau hârtiile, în timp ce Telbiş catadicsea să dea din cap! În medie, în două minute intrau câte nouă persoane, iar eliberarea unei decizii dura, în unele cazuri, doar 13 secunde. Plicurile pline cu bani erau aruncate, neglijent, într-un sertar al biroului. În schimbul şpăgilor, persoanele respective erau pensionate pe caz de boală, în baza actelor semnate de Telbiş. Medicul-şef al Serviciului de Evaluări Medicale de la Casa de Pensii Caraş-Severin aduna, în unele zile, şi câte 1.000 de euro, scrie adevarul.ro.


Procurorii au descoperit la percheziţiile efectuate la domiciliul său 108.465 de euro în numerar, 480 de lire sterline, 4.120 de dolari, 51.400 de lei şi două cecuri cu un sold de 178.220 de euro, emise de o bancă din Austria. Magistraţii au decis confiscarea sumelor şi a bunurilor provenite din şpagă, dar şi a mai multor maşini şi a unui apartament trecute pe numele fiicei sale, Laura Andreea Telbiş. Doctorul-şpăgar a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Timişoara la trei ani de închisoare cu executare.

Diferenţe între venituri şi avere

Soţia medicului, Luminiţa Telbiş, este fostă judecătoare la Tribunalul Caraş-Severin. În februarie 2015, Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, 1.201.624 de lei (aproximativ 275.000 de euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de Luminiţa Telbiş împreună cu soţul său.

Loading...

Citește și

  • cristi borcea

    Judecătoarea Geanina Terceanu, trimisă în judecată pentru luare de mită în schimbul unei soluţii de achitare a inculpaţilor în “Dosarul transferurilor”, a povestit în faţa procurorilor DNA cum s-a întâmplat totul. Ea a relatat cum s-a întâlnit cu Cristi Borcea în casa acestuia şi cum a primit banii.

  • operatie

    Un doctor ginecolog și-a ieșit din fire și a bătut o pacientă chiar pe masa de operație. Femeia era în halat, întinsă, pregătită pentru procedura care urma să i se efectueze. La un moment dat, între cei doi s-a iscat o discuție aprinsă pe seama banilor.

  • Splaiul Independenţei, nr. 291-293, o clădire de 14 etaje, vizavi de căminele studenţeşti din Regie. La ultimul nivel, o încăpere imensă, adăposteşte biroul primarului general al Capitalei. Aici, Sorin Oprescu a semnat contractele care i-au adus, pe lângă şpăgi uriaşe, şi un cadou nedorit: “brăţările” DNA şi un loc la “Beciul Domnesc”.

  • Au strâns un milion de euro doar din mită! Doctorii Comisiei de Expertiză Medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii Bihor se îmbogăţeau din mita încasată de la pensionarii pe caz de boală. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au decis joi (18 iunie) să reţină 10 medici şi asistente în acest dosar.