Defrișări ilegale.“Becali muta stejarii din pădure în propria curte”

Ultima actualizare:

    Printre cei implicați în defrișările ilegale ale pădurii Băneasa se află și Gigi Becali
Printre cei implicați în defrișările ilegale ale pădurii Băneasa se află și Gigi Becali

În cadrul proiectului “Media Resource: Jurnaliștii lucrează cu ONGiștii” a fost realizată o investigație cu privire la retrocedările ilegale de pământuri și furturile din pădurea Băneasa. Printre cei implicați în defrișările ilegale se află și Gigi Becali.

Coaliția pentru Mediu, formată din 35 de ONG-uri a înaintat Ministerului Mediului în perioada 2014 – 2016 analiza dezastrului ecologic de la marginea Bucureștiului, relatează Gsp.ro. Cândva, pădurea Băneasa era ca un brâu verde care împrejmuia partea de nord a capitalei, întinzându-se pe o suprafață de 1.200 de hectare. Dintre acestea, 870 de hectare au fost retrocedate mai multor persoane fizice și juridice și doar 480 de hectare au fost predate spre pază pe bază de contracte.

Gigi Becali (57 de ani) deține în zona Pipera, în nordul Bucureștiului, un teren de aproximativ zece hectare și plănuiește să construiască aici o bază de antrenamente ultramodernă pentru echipa de fotbal pe care o deține, Steaua. "Un proiect de adormit copiii, fiindcă ar trebui să achite niște taxe ca să defrișeze de-l apucă și pe el amețeala. În plus, la o asemenea suprafață, ar avea nevoie, legal, să obțină aviz direct de la un secretar de stat de la Mediu. Dar cine-i ăla care se mai încumetă să-și ia asemenea responsabilitate?", a declarat un specialist în domeniu, în exclusivitate pentru sursa citată.

Se spune că această zonă a fost special împădurită cu stejar roșu pe vremea comunismului, la ordinul lui Nicolae Ceaușescu, după ce făcuse o vizită în Canada și a fost fascinat de acest arbore. Procesul de împădurire a fost dificil la acea vreme deoarece stejarul roșu a fost greu de procurat și de aclimatizat cu mediul din România. Un pădurar care i-a atras atenția dictatorului cu privire la acest aspect a fost chiar condamnat la închisoare.

Dintre acești arbori, Becali ar fi dorit să aducă pe proprietatea sa vreo zece exemplare de stejari roșii. Astfel, el a cumpărat din Statele Unite cu vreo 60.000 de euro un utilaj special care scoate arborii din pământ cu tot cu rădăcină. "A și pus vreo câțiva băieți să taie de acolo și să-i livreze acasă, dar au fost prinși în timpul operațiunii. Cazul s-a pierdut pe drum, s-or fi apăsat niște butoane, dar omul o fi crezut că e ca la porumb: îl cultivi unde-ți trece prin cap", a mărturisit specialistul pentru Gsp.ro.

Printre cei implicați în defrișările ilegale se află și alte persoane cunoscute. Tenismenii Gabriel Trifu și Andrei Pavel, foști componenți ai echipei de Cupa Davis dețin în jur de 1.200 de metri pătrați în centrul pădurii Băneasa. Pe acest domeniu sunt implicați și importanți politicieni și oameni de afaceri – Gabriela Vrânceanu Firea, Varujan Vosganien, Codruța Constantinescu, soția lui Nicușor Constantinescu, baronul de Constanța ș.a.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net