Boureanu, în faţa instanţei: "Mi-au spus că o să vadă toată ţara cât de prost sunt!"

boureanu.jpg

cristian boureanu bilet de externare
Cristian Boureanu susţine că a fost o victimă în scandalul cu poliţiştii
foto: arhiva personală

Boureanu a stat aproape o lună în arest preventiv, iar în sala de judecată a lansat acuzații dure la adresa polițiștilor afirmând că a fost provocat și amenințat de polițiști. 

Redăm mai jos declarația din fața instanței făcută de Cristian Boureanu:

"Precizez că regret o parte din acţiunile mele de seara trecută şi în continuare arăt că în desfăşurarea faptelor au fost două momente diferite, un prim moment în care am plecat de la restaurantul Grill împreună cu martora Dincă Laura şi cu un angajat al restaurantului pe post de şofer, acesta din urmă conducând autoturismul întrucât eu consumasem alcool când pe distanţa parcul Hersătrău spre Charles de Gaulle un filtru de poliţie aflat în apropierea ambasadei Chinei a oprit autoturismul proprietatea mea şi a solicitat documentele şoferului. Şoferul a prezentat documentele şi totodată eu am înmânat documentele autoturismului, după aceasta mi s-a permis să continuăm drumul astfel că am plecat în direcţia pieţei Charles de Gaulle.

boureanu.jpg

cristian boureanu scandal trafic politie
Cristi Boureanu se află în arest la domiciliu după altercaţia cu poliţiştii
foto: Captură video

În momentul în care am ajuns în rondul pieţei am fost opriţi de o maşină de poliţie care a venit din spate şi ne-a tăiat calea neputând preciza dacă este vorba de acelaşi echipaj care ne-a oprit iniţial având în vedere că la prima oprire erau dou echipaje de poliţie. Poliţistul cu care am avut altercaţia îmi bătuse în geam după care eu am deschis geamul portierei iar poliţistul mi-a spus primul lucru: «Să te văd Bourene cât de şmecher eşti!» Eu l-am întrebat de ce trebuie să mă dau jos din maşină iar acesta fără o justificare mi-a spus că «o să văd eu», am deschis portiera şi atunci poliţistul cu care am avut discuţia şi un coleg m-au tras din maşină, în continuare am întrebat ce vor de la mine iar poliţiştii mi-au răspuns că o să văd în conţinutul procesului verbal", a spus el, în declaraţia făcută judecătorilor, potrivit b1.ro

Fostul politician a susţinut în faţa judecătorilor faptul că a fost ameninţat continuu

"Precizez că poliţistul în cauză mi-a precizat tot timpul fiind de faţă şi alte organe de poliţie şi alte persoane «m-ai lovit, o să te duci la puşcărie» şi mi-a arătat un deget care avea o pată de sânge, spunându-mi că eu l-am lovit. După acest moment eu am rămas cu martora Dincă Laura la autoturismul meu iar organele de poliţie au fost la o distanţă de aproximativ 3-4 metri şi au început să scrie un proces-verbal.

În aceste condiţii nu înţeleg cum pot fi acuzat că am fost recalcitrant şi că lovisem poliţistul, dacă aş fi avut un atare comportament cum organele de poliţie au stat fără să mă imobilizeze, mai ales că eu consumasem alcool. În timp ce eu stăteam în autoturismul meu şi organele de poliţie completau documente poliţistul, persoana vătămată, mi-a spus continuu că o să dea caseta la presă «să vadă toată ţara cât de prost sunt».

Mandatul der arestare preventivă expiră peste 4 zile

În luna iunie, Boureanu a fost în centrul unui scandal monstru, iar asta i-a adus arest preventiv timp de 30 de zile. Procurorii au cerut prelungirea mandatului cu încă o lună, dar magistrații de la Judecătoria Sectorului 1 au respins luni, 3 iulie, cererea. Fostul politician este acuzat de ultraj, după ce a agresat un polițist de la Rutieră. Instanța a dispus ca Boureanu să fie plasat în arest la domiciliu, iarprintre intedicții se numără imposibilitatea de a părăsi domiciliul fără permisiunea organelor judiciare. De asemenea, nu poate lua legătura cu persoanele vătămate, cu familiile acestora sau cu martorii.

Mandatul de arestare preventivă emis anterior pe numele lui Cristian Boureanu expiră la 10 iulie, după evenimentul ce s-a petrecut în 9 iunie.

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • cristian boureanu lat pe jos

  Cristian Boureanu a fost plasat, luni (3 iulie,) în arest la domiciliu, dar avocatul lui luptă în continuare să-i facă dreptate după seara în care fostul politician a lovit şi a fost agresat la rândul lui de un poliţist. Deşi s-a spus iniţial că fostul deputat a pornit întregul scandal, apărătorul lui susţine că are probe video în care oamenii legii îl scot forţat din maşină şi încearcă să acopere urmele de sânge lăsate pe asfalt după ce Boureanu a primit un pumn în figură.

 • cristian boureanu scandal politist

  Numele lui Cristian Boureanu (45 de ani) este din nou în mijlocul unui scandal de proporţii. Noaptea trecută fostul parlamentar a avut o altercaţie cu poliţiştii de la Rutieră şi a ajuns la spital după ce s-a bătut cu unul dintre ei. Politicianul s-a ales cu dosar penal pentru ultraj, după ce l-a agresat pe unul din polițiști. Apropiaţii lui au, însă, altă variantă a poveştii şi susţin că Boureanu a fost provocat să facă circ.

 • cristian boureanu laura dinca casatorie

  Joi seara, Crisiti Boureanu a fost protagonistul unui scandal ce a uimit o țară întreagă. Mai multe filmulețe din seara cu pricina au fost publicate pe Youtube, filmulețe în care fostul politician a avut un comportament și limbaj total neadecvat față de oamenii legii, dar mai ales față de iubita sa, pe care a numit-o ”proastă”.

 • Cristian Boureanu are de pătimit de pe urma scandalului din Capitală, cu Poliția, în care și-a și împărțit câteva lovituri cu un polițist. Rămas cu răni pe față și cu dinți lipsă, fostul deputat s-a ales cu probleme reale cu legea.

 • ioana boureanu cristian boureanu

  Sângele apă nu se face, iar proverbul e valabil şi pentru Ioana, fiica rebelă lui Cristian Boureanu, care toamna trecută îşi acuza tatăl de violenţă şi dădea declaraţii la poliţie împotriva lui. Joi noapte lucrurile au luat o turnură neaşteptată şi din duşmani, cei doi au toate şansele să se împace. Surse din anturajul fostului parlametar au povestit că adolescenta a fost extrem de îngrijorată după incidentul în care tatăl său a agresat un poliţist şi a rămas inert câteva minute pe caldarâm şi a încercat să afle totul despre starea lui de sănătate.

 • Pe internet circulă un filmuleț cu fostul deputat, în timp ce așteaptă să fie audiat de către polițiști. Cristian Boureanu execută niște mișcări ciudate, filmate de un martor, care îl arată cum se ”încălzește” psihic pentru o posibilă confruntare.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5