Declarațiile liderilor coaliției după consultările de la Palatul Cotroceni: „Mâine avem un guvern”

Ultima actualizare:

    Coaliția de guvernare a participat la a doua rundă de consultări la Cotroceni. Premierul propus este Florin Cîțu
Coaliția de guvernare a participat la a doua rundă de consultări la Cotroceni. Premierul propus este Florin Cîțu

​Liderii noii coaliții de guvernare, Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor dar și viitorul premier al României, Florin Cîțu, au susținut declarații comune de presă, marți după-amiază, după consultările cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

Declarațiile liderilor coaliției după consultările cu Klaus Iohannis 

Liderii coaliției de guvernare au promis că mâine seară vom avea un guvern și tot mâine va fi făcut public și programul de guvernare. 

Declarații Ludovic Orban

„Am luat decizia de a participa împreună la consultările cu președintele pentru că am decis din momentul alegerilor să formăm o coaliție de centru-dreapta care să ofere României într-un timp cât mai scurt, care să aibă capacitatea de a face marile reforme”.„I-am prezentat președintelui acordul de coaliție și voința noastră comună de a lucra împreună pentru binele României”„Așteptăm decizia președintelui și suntem pregătiți să derulăm toate procedurile pentru învestirea Guvernului în cel mai scurt timp”

Declarații Dacian Cioloș:

„I-am confirmat președintelui că cele 3 partide au format o coaliție, s-au pus de acord asupra lui Florin Cîțu premier, avem un program de guvernare finalizat și vrem să începem guvernarea cât mai repede și să avem un guvern învestit cât mai repede, săptămâna aceasta”.

„I-am propus președintelui să lucrăm în parteneriat, pentru că România va avea nevoie de reforme”.„Pe foarte multe lucruri ne-am pus de acord, le veți vedea în programul de guvernare și sunt lucruri pe care mai urmează să le discutăm și pentru care vom solicita sprijinul partenerilor în Parlament”.„Construim de astăzi un parteneriat Parlament- Guvern- Președinție pentru a pune în aplicare un program de reforme pentru România”.

Declarații Dan Barna

„A fost o discuție pragmatică, i-am transmis că nu suntem o coaliție bazată pe entuziasm năuc, bucuroși că s-a întâmplat, ci suntem o coaliție care își asumă responsabil ceea ce va urma în lunile și anii următori”.

„I-am transmis că, dincolo de programul de guvernare pe care îl vom prezenta mâine, sunt câteva reforme care trebuie să se întâmple în România și așteptăm sprijinul domniei sale pentru ca aceste reforme să devină realitate chiar dacă ele nu sunt menționate explicit în programul de guvernare”.„Am convenit că acest tur de forță din aceste zile este de fapt mesajul unei alinieri de voințe de care România are nevoie pentru a avea o guvernare stabilă”.

Declarații Kelemen Hunor

„Am transmis președintelui intenția noastră de a colabora pentru 4 ani, avem o responsabilitate uriașă”.

„Sunt convins că acestă perioadă care urmează, cu eforturile necesare, va însemna un lucru bun pentru România”.„Sunt optimist astăzi că după câteva zile am reușit să formăm o echipă și un program de guvernare”.„Sunt convins că mâine seară, prin votul Parlamentului, România va avea un guvern nou și vom începe munca imediat după învestirea Guvernului”.

Declarații Florin Cîțu

„I-am transmis președintelui că sunt gata să îmi asum această guvernare în acest moment foarte dificil”.„Am prezentat și cum văd lucrurile imediat după votul de mâine seară. Va urma prima sedintă de guvern, care vor fi măsurile din acea sedintă”.„Am discutat puțin si despre calendarul privind bugetul pentru anul viitor”.„De mâine seară pronim la lucru”.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net