Medic, declarații tulburătoare după accidentul din cartierul Andronache. Una dintre fete avea hemoragie internă şi un braţ smuls

Ultima actualizare:

    Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Medicul Raluca Alexandru de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală a explicat că pentru prima dată în cazul unei victime rănite grav în urma unui accident rutier s-a format rapid în spital o echipă de medici din toate specialităţile medicale. Situația s-a adresat uneia dintre victimele accidentului de sâmbătă, din cartierul Andronache, când două fete au murit strivite după ce o femeie a pierdut controlul maşinii.

„A venit neînsoţită, inconştientă, Glasgow 3 cum spunem noi, adică era intubată, ventilată mecanic, cu un politraumatism major, multiple fracturi, de la cap până la picioare, traumatism cranio-cerebral important, pneumotorax, hemoragie digestivă, hemoragie internă, avulsie, adică smulgerea membrului superior, a necesitat o atenţie deosebita din partea medicilor, s-a creat o echipă mixtă, interdisciplinară, în foarte scurt timp a intervenit terapia intensivă, urgentistul, chirurgia generală, a fost solicitată chirurgia vasculară, care a venit de acasă, chirurgia plastică, ortopedia, în momentul în care s-a intrat în sală, fata a făcut stop cardiorespirator, a fost resuscitată,  dar nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi s-a declarat decesul”, a explicat pentru News.ro medicul Raluca Alexandru. 

„Noi ne-am mai confruntat cu cazuri care au necesitat echipe multi-disciplinare, dar , într-adevăr, a fost un caz deosebit, de o gravitate extremă, necesitând chiar aproape toate specialităţile spitalului, începând de la neurochirurgie până la ortopedie , chirurgie plastică, vasculară, din cauza smulgerii acelui membru”, a mai spus aceasta. Medicul a explicat şi faptul că fata avea slabe şanse să supravieţuiască şi că s-a stins chiar in clipa în care se făceau investigaţii, înainte ca ea să intre în sala de operaţie. 

Medicul Raluca Alexandru a mai explicat și faptul că cererea de transfer la Bucureşti a unuia dintre copiii opăriţi cu ciorbă la Huşi a venit în momentul în care majoritatea medicilor din spital gestionau cazul fetei accidentate în cartierul Antronache din Capitală. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net