Soția lui Cioloș: „Cu bărbații francezi îmi era greu să mă înțeleg”

Ultima actualizare:

    Valerie Cioloş Villemin a acordat ieri primu interviu la Europa FM, unde a spus că este îndrăgostită de România și că vrea să rămână definitiv aici
Valerie Cioloş Villemin a acordat ieri primu interviu la Europa FM, unde a spus că este îndrăgostită de România și că vrea să rămână definitiv aici

Valerie Cioloș Villemin, soția premierului tehnocrat, a spart gheața. A dat primul interviu și a spus deschis ce are de gând să facă după ce Dacian Cioloș va pleca din fruntea Gruvernului.

Puţini ştiu că soţia premierului nostru este franţuzoaica Valerie Cioloș Villemin (43 de ani), despre care sunt voci care susţin că aceasta este nepoata fostului ministru de externe al Franței Michel Barnier.

Ea nu este o simplă femeie de politician, ci expertă în domeniul agriculturii.

Deși Guvernul în fruntea căruia se află soțul său este instalat din toamna anului trecut, Valerie a stat în umbră și nu a făcut declarații în presă.

Până ieri, însă, când a acceptat să acorde primul interviu la Europa FM.

E îndrăgostită de țara noastră de 20 de ani

Valerie Cioloş Villemin a afirmat că este îndrăgostită de România de 20 de ani, înainte de a-l cunoaşte pe Dacian Cioloş (46 de ani), şi nu ar dori să plece din ţară după ce premierul îşi va încheia mandatul, dar a subliniat faptul că mereu îşi face planuri şi Dumnezeu "se amuză" de ea schimbându-le.

”Îmi plac bunicile care stau la poartă”

” În ‛95 am venit, inițial am vrut să mă duc departe în lume și mi-am dat seama că diferențele culturale nu ajutau la această apropiere sufletească cu oamenii și de-asta am ales să vin în Europa de Est și România a venit cam firesc. Din toate povești, România mă atrăgea. În ‛96 am rămas 6 luni pentru o lucrare de diplomă și atunci m-am îndrăgostit de oamenii de aici. Îmi plac bunicile care stau în fața ușii, pe bancă și se uită la tine și te salută”, a spus Valerie.

Ea a adăugat că primul contact pe care l-a avut cu românii a fost cu locuitorii unor comune din judeţul Vâlcea, fiind atrasă de deschiderea, de autenticitatea şi de ospitalitatea locuitorilor. Aceasta a făcut referire și la momentul în care l-a cunoscut pe Dacian Cioloș, afirmând că, în apropierea lor, hotărâtor a fost faptul că împărțeau aceleași valori, nu afecțiunea ei pentru România.

"Cu bărbații francezi îmi era greu să mă înțeleg. Nu știu, parcă eram din lumi diferite. Când m-am întors din România, nu știu, întâmplător m-am întâlnit cu soțul, în Franța, era și el la studii. Firesc, ne-am apropiat. După studii și el a vrut să se întoarcă în România. Atunci, în 1996, când mulți români voiau să plece, el voia să vină înapoi, să își ajute țara, iar eu voiam să vin aici, pentru că țara mi se părea minunată, cu multe de făcut și multe de trăit aici", a arătat ea.

Cei doi s-au căsătorit în anul 2000 în comuna natală a premierului, Pericei din judeţul Sălaj, însă, nu au copii.

Nu are cetățenie română

Totodată, soția premierului a mărturisit că muzica este pasiunea care o împlinește, că nu are cetățenie română din cauza birocrației și că sufletește se simte româncă.

Valerie Cioloș Villemin a recunoscut că bunicul premierului a învățat-o să pună ceapă, dar a adăugat că a făcut doar două încercări și că nu se simte expertă.

Lucrează cu asociații de dezvoltare rurală

Ea a adăugat că în prezent lucrează cu asociații de dezvoltare rurală în județul Alba și s-a declarat surprinsă de eficiența cu care au fost folosite fondurile europene, fără ca oamenii să cadă totuși în capcana amenajării satelor într-un stil foarte modern, care să ducă la pierderea autenticității.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net