Declarații șocante: «Cum să trăiești 6 luni fără să câștigi nimic?»

Ultima actualizare:

    Gabriel Biriș, secretar de stat la Ministerul Finanțelorfoto: ziuaveche.ro
Gabriel Biriș, secretar de stat la Ministerul Finanțelorfoto: ziuaveche.ro

Începând cu anul acesta, românii fără venituri sau care muncesc în străinătate fără forme legale trebuie să plătească, obligatoriu, plata asigurării sociale de sănătate. Dacă, până anul trecut, calitatea de asigurat era opțională, odată cu anul 2016 aceasta devine obligatorie. Suma lunara care trebuie să fie achitată este de 57,75 de lei și, din luna mai, urcă la 67 de lei.

Mai mult, Codul Fiscal prevede, de la 1 ianuarie, obligativitatea celor care nu realizează venituri să se înregistreze la ANAF prin depunerea unei declarații în maxim de 15 zile de la data în care se încadrează în această categorie, de persoane care nu înregistrează venituri.

În această situație se pot regăsi tinerii care și-au terminat studiile și nu au loc de muncă și persoanele aflate în întreținerea unui asigurat. Gabriel Biriș, secretar de stat la Ministerul Finanțelor, a ținut să le transmită, prin intermediul platformei republica.ro, un mesaj persoanelor fără venituri:

„Cum poți să zici <<am trăit fără nici un venit>> timp de șase luni? Ce ai făcut? Ai vânat, ai săpat după rădăcini? Cum ai putut să trăiești șase luni fără să câștigi nimic? Nu cumva vorbim nu de faptul că nu ai câștigat, ci de faptul că nu ai declarat? Și atunci pentru persoanele care timp de șase luni nu au avut niciun venit s-a introdus obligativitatea să plătească 5,5% din salariul minim brut pe economie, adică 57 de lei pe lună, pentru asigurarea de sănătate”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada prabusita slanic jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net