Declarație de ultimă oară a lui Tăriceanu despre ordonanță

Ultima actualizare:

    Călin Popescu Tăriceanu este de părere că rolul Guvernului este de a da ordonanțe
Călin Popescu Tăriceanu este de părere că rolul Guvernului este de a da ordonanțe

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit astăzi despre ordonanța de urgență dată de Guvern. El a spus că este datoria Executivului de a da ordonanțe și a justiției să pună legea în aplicare.

”Consultarea cu asociaţiile magistraţilor şi cu procurorul general, este absolut normală, ar doresc să subliniez că trebuie să respectăm principiul separării puterilor în stat. E suveran în aplicarea legislaţiei. Trebuie să ştim care sunt rolurile noastre. Ordonanţele....e vorba de un proces deschis în care se vor aduce modificări. Legitimă este această manifestare de a ne spune punctul de vedere. Suntem într-o societate liberă. Aş prefera ca acest lucru să se petreacă cu precădere unde democraţia e reprezentată şi unde şi puterea şi opoziţia sunt....Am impresia ca nu s-au desfăşurat în cadru legal. CSM a devenit tot mai politic. Rolul justiţiei e să se ţină departe de susţinerea politică. În discuţiile pe care le voi avea voi asculta cu atenţie...Cred că nu putem avansa în procesul de reformă decât dacă facem aceste discuţii. Abuzul în serviciu e în discuţii peste tot în lume. A dat naştere la interpretări abuzive în foarte multe ţări, ori eu vreau să ne aliniem la standardele europene. Ca liberal, pun mai presus de orice democraţia şi respectarea drepturilor cetăţeneşti. Nu mă interesează ca forţa bastonului să domnească în România.Justiția trebuie să  stea deoparte de dezbaterile politice. Punctul de vedere al magistraților poate fi doar unul tehnic. Dacă sunt opinii contrare, trebuie dezbătute. Țineți cont că situația în care ne aflăm nu este roz. România pierde procese la CEDO. Nu putem ține gunoiul sub preș. Sunt oameni plimbați cu cătușele pe la televizor. Avem exemplul domnului Orban care nu a fost lăsat să candideze la Primăria Capitalei, iar Înalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat”, a declarat Tăriceanu, primul reprezentant al coaliției de guvernare PSD-ALDE care a ieșit să comenteze situația creată.

Mâine vin la București liderii PSD

Pe de altă parte, toți liderii PSD din teritoriu vor veni mâine la București ca să discute despre scandalul iscat pe fondul ordonanței de urgență privind modificarea Codului penal, publicată la ceas de seară în Monitorul Oficial, anunță Digi 24.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net