Detalii noi despre accidentul poliţistului Bogdan Gigină

bogdan_gigina.jpg

bogdan gigina
Poliţistul Bogdan Gigină a fost comemorat de motociclişti, sâmbăta trecută (24 octombrie), în Bucureşti
Foto: Mediafax
Citeste tot despre: 

Moartea fulgerătoare a lui Bogdan Gigină a stârnit un val de ură împotriva guvernanților și, în special, a vicepremierului Gabriel Oprea. Cei care știu ce înseamnă să urci pe un motor îi critică dur pe șefii polițistului și spun că n-au făcut altceva decât să-l trimită la moarte, pe o ploaie care turna cu găleata.

La 28 de ani avea o viață înainte, însă aripile i-au fost tăiate într-un mod brutal. Șefii l-au trimis la moarte, când mai avea puțin timp până să plece acasă.

”A intrat în tură la ora 14.00 și urma să iasă la ora 22.00”, ne-au declarat surse din cadrul Brigăzii Rutiere. Fix trei ore! Puțin după ora 19.00, Bogdan a plecat dintre noi.

"N-avea ce să caute pe ploaia aia!"

Din cauza ploii torențiale, polițistul a derapat pe marcajul lucios de la trecerea de pietoni, a pierdut controlul și a ajuns în groapa adâncă de trei metri, săpată pe mijlocul străzii Știrbei Vodă. Cei care au urcat pe o motocicletă ştiu la ce pericol s-a expus Bogdan Gigină, mai ales că el conducea un model diferit de cele civile.

”Noaptea, ploaia și viteza sunt combinația dezastruoasă pentru un motociclist. Agentul n-avea ce să caute pe stradă pe ploaia aia! E sinucidere, iar șefii l-au trimis la moarte. Câți motocicliști vedeți pe stradă când plouă? Foarte puțini spre niciunul. Și atunci nu poți circula cu o viteză mai mare de 40 km/h. Nu vezi nimic prin vizeta de la cască, aderența este aproape de zero, în plus motocicleta Poliției este foarte greu de manevrat. Are 250 kg, cu 100 kg mai mult decât una obișnuită”, este de părere Dan Ștefan, care s-a urcat pentru prima dată pe motor acum zece ani.

Bogdan Gigină o făcuse în urmă cu un an. Nu fusese pus în situații extreme, astfel că nu a știu cum să reacționeze ca să-și salveze viața.

dc_0238.jpg

dan stefan
Motociclistul Dan Ștefan a fost, duminică, la protestul de la Universitate ca să-i ceară demisia lui Grabriel Oprea
Foto: Click!

Un coleg al lui Bogdan Gigină:”Nu trebuia să trimită un copil pe ploaia aia”

Un coleg mai în vârstă de-al agentului a spus, pentru Click!, că dacă Bogdan Gigină ar fi sărit de pe motocicletă după ce a derapat, acum ar fi fost în viață.

img_0890.jpg

colegi, polițiști, bogdan gigină, înmormântare
Colegii au escortat cortegiul funerar până la cimitir. Bogdan a fost înmormântat vineri

 

”Șefii sunt vinovați pentru această tragedie și le-am spus-o în față. Nu trebuia să trimită un copil pe ploaia aia, era nevoie de cineva cu experiență. Bogdan lucra la Brigadă de opt ani, însă doar de un an mergea pe motocicletă. Nu avea experiență! Știa de lucrările de pe Știrbei Vodă, a trecut pe lângă ele de atâtea ori, dar din cauza ploii a derapat pe vopseaua lucioasă cu care este marcată trecerea de pietoni, a pierdut controlul asupra motorului și a ajuns în groapă. Dacă avea experință, sărea și acum nu mai era mort. A avut cervicala ruptă, capul spart în patru locuri și organele interne făcute praf”, ne-a spus cu lacrimi în ochi unul dintre camarazii agentului.

Tot colegii tânărului spun că acesta a fost zorit prin stație de șeful său ca să ajungă mai repede la destinație. Care era aceasta nu se știe nici până azi în mod oficial.

Surse din poliție spun că ministrul Oprea voia să ajungă acasă. Parchetul cercetează moartea agentului și e posibil ca demnitarul să fie acuzat de abuz în serviciu.

1-ap_591665887682-5colmijloc.jpg

Gabriel Oprea, accident, polițist
Gabriel Oprea nu vrea să-și dea demisia

 

După 36 de ore Poliția a recunoscut că Bogdan Gigină era în coloana lui Oprea

Teribilul accident a avut loc pe 20 octombrie, puțin după ora 19.00. Ploua cu găleata, iar Bogdan îi deschidea calea vicepremierului Gabriel Oprea, moment în care a derapat cu motocicleta și a căzut într-o groapă adâncă de trei metri, aflată pe mijlocul străzii Știrbei Vodă.

Abia după 36 de ore la tragedie, reprezentanții Poliției Capitalei au recunoscut că agentul se afla în coloana demnitarului.

După șase zile de tragedie, la presiunea străzii și a președintelui Klaus Iohannis, vicepremierul Gabriel Oprea a ieșit public și s-a scuzat că nu a oprit mașina pentru că nu a știut de accident.  

 

Loading...

Citește și

 • bogdan gigina

  Lacrimi și jale. Prietenii, rudele și chiar și cei care nu l-au cunoscut vreoadată îl plâng pe Bogdan. A plecat dintre noi mult prea repede, la 28 de ani, când Dumnezeu îi făcuse bucuria de a deveni tată. Polițistul care-i deschidea drumul ministrului Gabriel Oprea va fi înmormântat astăzi.

 • ion raducanu

  Vicepreședintele UNPR Ion Răducanu a sărit în apărarea ministrului Gabriel Oprea, după ce mai multe voci i-au cerut demisia. Cazul polițistului Bogdan Gigină, care a murit marți (20 octombrie), după ce a căzut într-o groapă cu motocicleta, în timp ce îi deschide drumul vicepremierului, a șocat o țară întreagă. În timp ce mulți îi cer socoteală lui Oprea, prietenii lui din partid încearcă să îl scuze și să arunce vina în ograda altora.

 • bogdan gigina

  Moartea bruscă a tânărului poliţist de la Brigada Rutieră i-a cutremurat pe mulţi şi a lăsat în urmă nenumărate semne de întrebare. În seara fatidică de marţi, 20 octombrie, reporterul Click! s-a intersectat din întâmplare cu maşinile din coloana oficială care-l însoţea pe Gabriel Oprea.

 • politistul decedat bogdan gigina

  Bogdan Cosmin Gingină a decedat la vârsta de numai 28 de ani după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată pentru lucrări la rețeaua de gaze. Incidentul a avut loc marți (20 octombrie), în jurul orei 19.00. Autoritățile au început o anchetă în cazul bărbatului decedat, iar ulterior s-a descoperit faptul că acesta făcea parte din coloana oficială a ministrului de Interne Gabriel Oprea.

 • traian basescu accident romexpo femeie

  Au trecut nouă ani de când o mașină din coloana oficială a președintelui Traian Băsescu a lovit o femeie, în curtea Romexpo, din Capitală. Reacția șefului statului de atunci a fost, însă, total diferită față de cea a vicepremierului Gabriel Oprea, căruia nu i-a păsat de polițistul care a murit în timp ce-i deschidea lui calea prin oraș.

 • Cinci zile şi jumătate, sau 136 de ore, sau 8.160 de minute. De atât timp a avut nevoie vicepremierul Gabriel Oprea să ofere primele “explicaţii” după accidentul în care a murit un poliţist ce făcea parte din coloana lui oficială. A vorbit mult şi nu a spus mare lucru. A reluat, în mare, textul din comunicatele seci ale subalternilor săi. A recunoscut, probabil fără să vrea, că nu a oprit să vadă în ce stare este poliţistul.