Declaraţia-şoc a lui Adrian Năstase: «M-am gândit, la un moment dat, să renunţ la cetăţenia română»

Ultima actualizare:

UPDATE 13.00: Adrian Năstase a declarat luni, la Tribunalul Bucureşti, că s-a gândit, la un moment dat, să renunţe la cetăţenia română, arătând că justiţia i-a oferit un concept de “moarte civilă”, întrucât prin pedeapsa complementară i s-a interzis să mai candideze timp de cinci ani dupe executarea condamnării, scrie Mediafax

Fostul premier a cerut instanţei Tribunalului Bucureşti care judecă cererea sa de contopire a pedepselor să ţină cont de faptul că, după şase ani de anchetă, a fost achitat în dosarul "Mătuşa Tamara".

"Justiţia mi-a oferit un concept de moarte civilă. M-am gândit, la un moment dat, să renunţ la cetăţenia română, însă am înţeles că nu pot face o asemenea cerere fiind în detenţie", a spus Năstase, în ultimul cuvânt.

Instanţa a amânat pentru 8 mai pronunţarea unei decizii în cazul cererii lui Adrian Năstase de contopire a pedepselor.

UPDATE 12.24: Un procuror al DNA a cerut luni la Tribunalul Bucureşti ca la pedeapsa lui Adrian Năstase, de patru ani de închisoare, să se adauge un spor de un an, iar acesta să execute cinci ani de închisoare, scrie Mediafax.

Solicitarea a avut loc în timpul procesului în care fostul premier Adrian Năstase a cerut judecătorilor contopirea pedepselor primite în dosarele “Zambaccian” şi “Trofeul Calităţii”.

Magistraţii Tribunalul Bucureşti iau în discuţie luni cererea de contopire a pedepselor primite de fostul premier Adrian Năstase în dosarele „Zambaccian” şi „Trofeul calităţii”. În urma judecării acestei cereri, fostul premier ar putea primi un spor de pedeapsă, după contopirea efectivă a pedepselor.

Adrian Năstase a solicitat instanţei ca, în cazul în care nici până la termenul de astăzi Tribunalul Bucureşti nu va primi motivarea, să fie judecat pe minuta deciziei.

Adrian Năstase a fost condamnat, pe 6 ianuarie, la 4 ani de închisoare cu executare pentru şantaj şi luare de mită.

Instanţa l-a mai condamnat pe Adrian Năstase la cinci ani interzicerea unor drepturi, după executarea pedepsei cu închisoarea, respectiv: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

În dosarul „Trofeul calităţii”, fostul premier a fost condamnat definitiv, pe 20 iunie 2012, de către Curtea Supremă la doi ani de închisoare cu executare.

Atunci, Năstase a fost găsit vinovat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. Pe 18 martie 2013 acesta a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Jilava unde a fost încarcerat.

Cererea lui Adrian Năstase de contopire a pedepselor, amânată pentru a treia oară

Adrian Năstase ar putea să iasă din închisoare după opt luni! Cum este posibil acest lucru

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net