Declarația pe proprie răspundere. Ce amenzi plătim dacă n-o avem la noi

Ultima actualizare:

    Amenzile prevăzute de Ordonanța Militară nr. 4 sunt uriașe
Amenzile prevăzute de Ordonanța Militară nr. 4 sunt uriașe

Declarația pe proprie răspundere și cartea de identitate sunt cele două documente care ne permit să ieșim din casă fără a fi amendați. Iar acest lucru ar trebui luat foarte în serios deoarece Ordonanața Militară numărul 4 prevede pedepse mult mai dure pentru cei care nu respectă legea.

Ordonanța militară nr 3, din 24 martie 2020, prevedea, pentru persoanele fizice, amenzi între 100 și 5.000 de lei dacă acestea erau surprinse pe stradă fără a avea asupra lor declarație pe proprie răspundere. Cu alte cuvinte, dacă nu respectai legea, erai bun de plată. Dar, se pare că această măsură nu i-a speriat prea tare pe unii romțni care au ignorat prevederile și au ieșit pe străzi fără vreun documet justificativ. Iată un motiv pentru care în Ordonanța Militară nr. 4 amenzile cresc și mai mult.

Astfel, dacă nu respecți legea, riști să rămâi dator statului pe viață.

Dacă de gând să ieși din casă fără a avea declarație pe proprie răspundere, dacă nu respeți strict sutuațiile care îți permit să părăsești locuința sau încalci orice altă prevedere legală, poți plăți între 2.000 și 20.000 de lei. Pentru persoanelejuridice, amenda maximă pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr. 4 este de 70.000 lei.

Până acum, cine încălca legea o făcea fără să se gândească prea mult la sănătatea sa și a celor din jur. Au ieșit la plimbare cu peștișorii în acvariu, cu pisica pe bancheta din spate a mașinii, au ieșit la plimbare fără acte la ei, nu au respectat izolarea, unii au fugit chiardin carantină Acum, în schimb, să sperăm că se vor gândi, dacă nu la ceilalți, măar la propriile buzunare.

Citește și:

Declarații pe propria răspundere, vândute cu un leu bucata la magazine, în Vrancea. Reacția primarului: "E inadmisibil"

Pandemia de coronavirus schimbă Sfânta împărtășanie, primirea Luminii și a Paștelui în noaptea de Înviere

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net