Decizie pentru arestații din dosarul ”Șpagă pentru permise și Înmatriculări”. Din cei 14 reținuți, 11 rămân închiși

perchezitii_in_dosarul_mita_la_suceava.png

DNA a decapitat rețeaua de mită pentur permise de la Suceava
În urma perchezițiilor au fost reținute 14 persoane și descoperite adevărate averi obținute din șpagă
Citeste tot despre: 

Tribunalul Suceava a decis ieri ca 11 din cele 14 persoane arestate din dosarul șpăgilor de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava să rămână încă 30 de zile în spatele gratiilor. Măsura a fost luată de un magistrat de drepturi și libertăți de la Tribunalul Suceava, la propunerea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

Potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, gruparea din Suceava a fost constituită și era condusă de comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja. Potrivit monitorulsv.ro, acesta, în anumite zile, în funcție de numărul de candidați care fraudau proba teoretică, putea încasa cu titlu de mită peste 20.000 euro. Sumele de bani primite cu titlu de mită erau predate în cursul aceleiași zile unei persoane de încredere din anturajul acestuia, responsabil cu “albirea banilor”. Persoana respectivă fie achiziționa diverse imobile al căror proprietar era în fapt inculpatul Obreja Radu-Ionuț, fie transforma sumele de bani în valută convertibilă pe piața neagră a schimbului ilegal de valută.

valiza-euro.jpg

La suspecți au fost găsite sume imense în valută
Procurorii au confiscat 1.225.000 de euro
Sursa foto: DNA

Cine sunt acuzații pentru care a fost decisă măsura prelungirii mandatului de arestare

 

Măsura de prelungire a mandatelor de arestare a fost luată față de următoarele persoane: comisarul-șef Radu Ionuț Obreja, fost șef al structurii, Cristian Blîndu, Nicolae-Cezar Macoviciuc, Iulian-Florin Mihăescu, Leon-Ionuț Mihăescu și Gheorghe Ionel Perijoc, cu toții angajați ai Serviciului Permise și Înmatriculări. Deasemenea au fost prelungite mandatele de arestare pentru Mihail Martin, ofițer al Direcției Generale Anticorupție, Structura Județeană Suceava, dar și față de Florin Bolohan, Costică Boicu, Ionică Mirăuță și Radu Popovici. Pentru ceilalți trei inculpați, Paul Alexandru Butnariu, Anamaria Pascal și Silviu Lucian Pandelea s-a înlocuit măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Audierile s-au efectuat prin sistem video, direct din arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, acolo unde persoanele în cauză se află de la finalul lunii noiembrie.

 

 

Citiți și

 

Dosarul mitei pentru permise de la Suceava. Cei 14 suspecți petrec Crăciunul în spatele gratiilor

 

Cum arată „mita din lighean”. Procurorii DNA au publicat imaginile

Loading...
 
 

Citește și