Decizie finală a magistraților în cazul Cosma, care a „zguduit” DNA-ul

mircea-si-vlad-cosma.jpg

mircea si vlad cosma prahova
Mircea și Vlad Cosma, politicieni din Prahova, așteaptă decizi finală în dosarul de corupție

Politicienii din Prahova, Vlad şi Mircea Cosma, au fost condamnaţi în primă instanţă la cinci şi opt ani de închisoare, iar astăzi (5martie) așteaptă să afle verdictul final al magistraților Instanței Supreme.

Vlad, Andreea și Mircea Cosma au făcut dezvăluiri despre procuratura din Prahova și despre procurorul Mircea Negulescu. Au vorbit despre presiuni de a face mărturii false, despre măsluiri de probe și hărțuire sexuală.

Totul s-a întâmplat când Mircea Cosma, fost preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova a fost condamnat în primă instanţă la opt ani închisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, a primit cinci ani închisoare.

Ei sunt acuzaţi de procurorii DNA că ar fi primit de la administratorii unor firme care au contracte cu CJ Prahova aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrări în care beneficiar este Consiliul Judeţean, scrie news.ro.

Vlad și Mircea Cosma au contestat decizia primei instanțe, iar astăzi (5 martie) vor afla decizia magistraților instanţei supreme. Va fi o decizie definitivă.

La ultimul termen al procesului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a avut loc în 19 februarie, Mircea Cosma a negat toate acuzaţiile şi le-a prezentat magistraţilor planşe cu banii pe care i-ar fi economisit la derularea contractelor de la Consiliul Judeţean Prahova.

La rândul său, fostul deputat Vlad Cosma a afirmat, la instanţa supremă, că nu îi este frică pentru că dosarul are la bază probe false, scrie news.ro. La ultimul termen al procesului de la ICCJ a ajuns şi Andreea Cosma, sora lui Vlad Cosma, care a spus că a venit pentru a-şi susţine familia.

Vlad şi Mircea Cosma au fost trimişi în judecată de DNA fiind acuzaţi că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la trei oameni de afaceri prahoveni, denunţători în cauză, ale căror firme au avut numeroase contracte cu CJ Prahova.

Loading...