Decizie finală a Cosiliului pentru Combaterea Discriminării în cazul premierului Dăncilă

dancila-8795151515.jpg

Viorica Dăncilă i-a comparat pe protestatari cu persoanele care suferă de autism

Viorica Dăncilă a fost absolvită de vină prin decizia colegiului director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării pentru declarația premierului în care protestatarii erau comparați cu persoanele care suferă de autism.

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a decis luni, 26 februarie, că premierul Viorica Dăncilă nu a discriminat atunci când i-a comparat pe protestatari cu autiștii, potrivit unui comunicat al instituției citat de Hotnews. Votul în colegiu a fost 7-1, singurul vot împotriva deciziei fiind al președintelui CNCD, Csaba Asztalos, potrivit unor surse politice.
În urmă cu două săptămâni, pe 15 februarie, premierul Dăncilă a declarat, într-un interviu la Antena 3, că "acești oameni (cei care protestează împotriva modificării legilor Justiției - n.red.) cred că sunt autiști și nu văd și nu aud ceea ce este vizibil pentru toți cei de bună credință". Afirmația premierului a rămas neamendată și în cadrul emisiunii, moderatorul Mihai Gâdea neavând nicio reacție față de folosirea termenului de autist în acest context.
Colegiul CNCD a decis că declarația "se încadrează în limitele libertății de exprimare și nu constituie discriminare". De asemenea, lipsa intervenției moderatorului Mihai Gâdea nu constituie discriminare, se arată în comunicatul citat.
Declarația premierului a fost criticată dur de societatea civilă, care au acuzat-o pe Viorica Dăncilă de  discriminarea persoanelor care suferă de autism.

 

Loading...

Citește și

  • viorica dancila

    Viorica Dăncilă reprezintă de aproape nouă ani România la Bruxelles, iar de acum, va fi și prim-ministru, dar nu prea s-a obosit să învețe temeinic limba engleză, extrem de importantă în dialogul diplomatic și o condiție de bază pentru posturile pe care le ocupă și pentru care primește zeci de mii de euro pe lună.

  • barbati guvern Dancila, soti doamne guvern, soti doamne ministri, parteneri femei guvern Dancila, Viorica Dancila

    Pentru prima dată în existența sa, Guvernul României arată deschidere mare față de femei. Nouă din cele 28 de portofolii sunt ocupate de reprezentante ale sexului frumos, care nu au doar rol decorativ. Click! îți spune cine sunt bărbații din spatele lor și care le susțin în cariera politică.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1