Decizie finală în cazul siamezelor născute la Constanța

siameze.jpg

siameze constanta cirstoveanu separare mama
Surioarele împart aceeași inimă

Mama siamezelor născute în urmă cu o lună la Constanța nu și-a văzut nici până acum fetițele, dar spune că nici prin cap nu-i trece să le abandoneze. Între timp, medicii de la Spitalul „Marie Curie” le-au investigat pe micuțe și spun că ele nu pot fi separate.

Ștefania și Cristina  cântăresc acum trei kilograme și sunt, în continuare, internate la Spitalul „Marie Curie” din București, unde au fost transferate imediat după naștere.

Lipite în zona toracelui și abdomenului, având inimă, ficat și intestine comune, fetițele nu vor putea fi însă separate, spune dr. Cătălin Cîrstoveanu, de la „Marie Curie”. Mai exact, siamezele „au inima în oglindă, cu trei în loc de patru ventriculi. Una dintre fetiţe are o întrerupere de arc aortic şi preia sângele prin canalul arterial menţinut deschis farmacologic. A doua fetiţă are o hipoplazie de arteră pulmonară”, a explicat dr. Cîrstoveanu.

Medicul mai spune că, din punct de vedere medical și potrivit literaturii de specialitate, şansele fetițelor sunt zero. „Dar noi nu cedăm. Fetiţele sunt la reanimare, intubate”, a completat dr. Cîrstoveanu.

La rândul său, mama copilelor, o tânără de 24 de ani, din Murfatlar, nu și-a văzut până acum fiicele, din cauza unor problem medicale, urmând să vină la București în următoarele zile. Ea povestește că, după ce le-a născut pe fetițe, medicii le-au luat, iar ea le-a văzut doar într-o poză făcută de o asistentă.

mamasiameze.jpg

mama siameze constanta separare spital
Mama nu și-a văzut încă fiicele (foto: rtv.net)

„Când am ajuns la spital, mi-au zis că am gemeni. La ecografie, m-au ținut o oră și jumătate să vadă.  Nu erau siguri dacă sunt lipiți unul de altul. Nu mi-au zis nimic ca să nu mă sperie, probabil. După ce am ieșit din sala de operație, mi-a arătat copiii, pe telefon, o asistentă. Îmi doream foarte mult o fetiță... Dacă trăiește, îi mulțumesc lui Dumnezeu și la medici”, a spus femeia, care mai are acasă patru copii, cu vârste între 3 și 9 ani.

„Am fost în Germania, am făcut ecografie acolo, avea șase săptămâni. Era prea mic, a zis că e bine, sănătos. Nu știau că sunt doi”, a povestit și tatăl copiilor, potrivit România TV.

Atât părinții cât și bunicii fetițelor spun că nu au de gând să le abandoneze pe copile. „Niciodată în viața noastră nu le abandonăm”, a precizat bunica siamezelor.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1