Grindeanu a anunțat că va abroga Ordonanța de Urgență

Ultima actualizare:

    Sorin Grindeanu, despre intenția sa cu privire la OrdonanțăFoto: Click!
Sorin Grindeanu, despre intenția sa cu privire la OrdonanțăFoto: Click!

Sâmbătă, 4 februarie, premierul Sorin Grindeanu a făcut primele declarații referitoare la decizia cu privire la Ordonanța de Urgență. Guvernul, format din PSD și ALDE, a fost nevoit să ia măsuri concrete pentru a evita denaturarea protestelor.

Liviu Dragnea a transmis în prealabil că va negocia cu Sorin Grindeanu pentru a găsi o soluție de „stingere a conflictului”. În această privință, liderul social-democraților a luat în calcul chiar și abrogarea Ordonanței. Potrivit unor surse politice, membrii ALDE îi îndeamnă pe social-democrați să retragă Ordonanța de Urgență de modificare a Codului Penal și de Procedură penală.

UPDATE: "Am ascultat, am văzut și am auzit în aceste zile foarte multe opinii venind din partea colegilor mei de partid, partid din care fac parte de 20 de ani, colegi din coaliția parlamentară, colegi din opoziție, de la oamenii din stradă. Vreau să vă spun decizia mea ca prim-ministru privind dezbaterea publică din aceste zile. Nu vreau și nu doresc să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două. România, cred eu, pare ruptă în două, dacă nu chiar în mai multe bucăți. În același timp, tot ceea ce înseamnă deciziile pe care Curtea Constituțională le-a luat în timp și care nu au fost puse în practică, e normal și conform legii ca în cel mai scurt timp să-și găsească transpunerea în cadru legal. Orice decizie a Curții Constituționale e obligatorie pentru toți cetățenii României [...] Ca prim-ministru, am luat următoarele decizii: Mâine vom face în regim de urgență o ședință de guvern pentru abrogarea acestei ordonanțe. Vom găsi calea legală ca să nu intre în vigoare această ordonanță. De asemenea, e nevoie de a avea totuși o concordanță între ceea ce înseamnă deciziile Curții Constituționale și cadrul legal. O să demarez rapid o consultare rapidă cu celelalte partide, pornind de la deciziile Curții constituționale și de la forma pe care o avem, excluzând acel prag de 200.000 de lei. Toate argumentele pe care noi le-am avut în susținerea acestei ordonanțe nu au fost foarte bine comunicate. S-a creat multă confuzie, multe distorsiuni, fără legătură cu ce s-a adoptat", a declarat Sorin Grindeanu, premierul României.

Sâmbătă, 4 februarie, a avut loc o ședință a coaliției la care au participat Călin Popescu tăriceanu, Daniel constantin, copreședintele ALDE, Liviu Dragnea și mai mulți miniștri din Cabinetul Grindeanu, dar nu și prim-ministrul.

În urma discuțiilor care au loc se preconizează că se va renunța la Ordonanță, dar încă nu se știe în ce formă se va realiza acest lucru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net