Decizia luată de Victor Ponta, după ce partidul l-a chemat înapoi în ţară

Ultima actualizare:

    Victor Ponta a fost supus unei intervenţii la genunchi, în urmă cu două săptămâniFoto: Arhiva personală
Victor Ponta a fost supus unei intervenţii la genunchi, în urmă cu două săptămâniFoto: Arhiva personală

După ce mai mulţi membri ai PSD i-au spus lui Victor Ponta că trebuie să se întoarcă de urgenţă în ţară, premierul a anunţat că va mai rămâne în Turcia încă o săptămână. Motivul invocat este că medicii ar fi decis că Victor Ponta nu s-a refăcut încă după operaţia la genunchi.

Liviu Dragnea, unul dintre cei care au cerut ca Victor Ponta să revină cât mai repede în ţară, a anunţat acum că premierul mai rămâne în Turcia. El a explicat că Ponta vrea să revină în România, dar e foarte greu să facă drumul. 

„Face toate eforturile și caută toate variantele prin care să fie și transportat. Convingerea mea este că își dorește să revină în țară, că înțelege că a apărut o incoerență în coaliție și în actul guvernamental. În partid, lucrurile au început să se stabilizeze după ce am plecat prin țară”, a declarat Liviu Dragnea, conform digi24.ro.

Săptămâna viitoare, coaliţia de guvernare are de dat primul test în Parlament, după plecarea lui Victor Ponta în Turcia, la votul pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea Serviciului de Informaţii Externe. Gabriel Oprea, premierul interimar, a anunţat că UNPR va vota numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea SIE, în timp ce PSD nu este de acord.

Chiar dacă recunoaşte că atât coaliţia, cât şi partidul au trecut printr-o perioadă dificilă, Liviu Dragnea a dat asigurări liderilor PSD din teritoriu că rămân la guvernare.

„Toți îl așteaptă să vină în țară, toți au aceeași opinie de a rămâne la guvernare cu Ponta premier. Dar, pe de altă parte, au aceeași opinie ca și mine: nu în orice condiții. PSD nu e un partid care să fie băgat în cazarmă”, a spus Liviu Dragnea.

Vineri (26 iunie), Marian Oprişan a declarat că: "Victor Ponta trebuie să se întoarcă de urgenţă în ţară! Datoria lui e să se întoarcă urgent şi să spună clar ce are de gând să facă. Dacă Victor Ponta nu înţelege, nu e bine”.

În urmă cu două săptămâni, prim-ministrul a fost operat la genunchiul stâng în Turcia. Luni, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca premier interimar, pe perioada în care Victor Ponta nu îşi va putea exercita atribuţiile. În PSD, funcţia lui Victor Ponta a fost preluată interimar de Rovana Plumb.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net