Decizia judecătorilor în cazul ”Colectiv”

Ultima actualizare:

    64 de tineri au murit arși de vii și alți peste 120 au fost grav răniți
64 de tineri au murit arși de vii și alți peste 120 au fost grav răniți

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 urmează să dea, astăzi, o decizie în privinţa conexării dosarului ”Colectiv” în care sunt acuzaţi patronii clubului cu celelalte două cauze legate de incendiu. Mai exact, dosarul de la Tribunalul Bucureşti în care este judecat fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi cel de la Tribunalul Militar în care sunt acuzaţi pompierii Antonina Radu şi George Matei.

Judecătoria Sectorului 4 urmează să se pronunţe asupra cererii Parchetului instanţei supreme privind conexarea dosarelor ”Colectiv”.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a cerut, în 7 februarie, la primul termen de judecată în care sunt acuzaţi patronii clubului, conexarea acestei cauze cu celelalte două dosare legate de incendiu.

Potrivit news.ro, magistrații au început, în 7 februarie, judecarea pe fond a cauzei în care sunt acuzaţi de ucidere din culpă patronii clubului şi administratorii firmei care a pus artificiile în seara concertului din 30 octombrie 2015.

Procurorul Parchetului instanţei supreme prezent la şedinţa de judecată a cerut judecătorilor trimiterea cauzei la Tribunalul Bucureşti pentru a fi conexată cu dosarul în care este judecat fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi cu cel de la Tribunalul Militar în care sunt acuzaţi pompierii Antonina Radu şi George Matei.

Magistratul a arătat că Parchetul a pus sechestru pe bunurile inculpaţilor din dosarul de la J

Sunt constituite 155 de părți civile

Judecătoria Sectorului 4, dar acestea nu ar putea acoperi despăgubirile solicitate.

În dosarul ”Colectiv” s-au constituit părţi civile 139 de persoane, 11 spitale şi cinci instituţii.

În urma incendiului din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre aceştia fiind fotografi, artişti, olimpici şi studenţi străini.

Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit în timpul unui concert susţinut de trupa rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net