De ziua lui, Patriarhul Daniel a fost decorat de Klaus Iohannis cu cea mai înaltă distincție a statului român

daniel-iohannis.jpg

Klaus Iohannis și Patriarhul Daniel
Evenimentul a avut loc joi după-amiaza, la Palatul Cotroceni
Foto: basilica.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Joi, la împlinirea vârstei de 70 de ani, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit din partea președintelui Klaus Iohannis Ordinul Național „Steaua României” în grad de Colan. Această cea mai înaltă decorație a statului român i-a fost oferită în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni.

Ordinul a fost acordat în semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională la călăuzirea activității pastorale, misionare, culturale, sociale şi filantropice a Bisericii Ortodoxe Române, în ţară și în diaspora, pentru sporirea binelui comun prin cultivarea dialogului interconfesional şi interreligios. „Cu prilejul împlinirii vârstei de 70 de ani, vă felicit, Preafericirea voastră, și am bucuria să vă ofer cea mai înaltă decorație a statului român. Vă urez la mulți ani, sănătate, rodnicie în misiunea pastorală și în săvârșirea binelui comun”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Cum și-a aniversat Patriarhul ziua de naștere

Prefericitul Părinte Daniel și-a început ziua la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale, unde a fost săvârșită o slujbă Te Deum, la finalul căreia s-a citit Actul Aniversar al Sfântului Sinod. După aceea, în sala Aula Magna din Palatul Patriarhiei s-a organizat un moment aniversar, în timpul căruia au fost prezentate mesaje din partea autorităților de stat, precum și din partea instituțiilor publice.

A fost felicitat și de Papa Francisc

Potrivit agenției de presă Basilica.ro, și Papa Francisc a transmis un mesaj de felicitare Patriarhului Daniel, la împlinirea vârstei de 70 de ani. „Mă rog ca Dumnezeu Cel Atotputernic să aducă binecuvântările Sale de sănătate și fericire peste Preafericirea Voastră și să reverse din abundență darurile Sfântului Duh peste slujirea Voastră bisericească. Lumina lui Iisus Cel înviat să lumineze întotdeauna asupra Voastră, iar Biserica Ortodoxă Română, sub îndrumarea Preafericirii Voastre, să continue să crească în credință și în caritate, pentru a da mărturie despre Domnul Hristos. Iubite frate, reamintindu-ne cu multă afecțiune de întâlnirea noastră în București, reînnoiesc în rugăciune urările mele cele mai bune și Vă îmbrățișăm fratern în pacea Domnului”, se arată în scrisoarea semnată de Papa Francisc.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul