De luni, părinții își pot înscrie copiii la grădiniță

Ultima actualizare:

    Înscrierea copiilor la grădiniță se face în perioada 11 mai - 1 august
Înscrierea copiilor la grădiniță se face în perioada 11 mai - 1 august

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, părinții își pot înscrie copiii la grădiniță de luni, 11 mai, până pe 1 august, transmite Agerpres.

În vederea cuprinderii copiilor cu vârste între 3 și 6 ani în învățământul preșcolar, se derulează, succesiv, următoarele etape: reînscrierea copiilor care frecventează unitatea de învățământ preșcolar în acest an școlar și doresc să o frecventeze și în anul școlar 2015-2016 și înscrierea copiilor nou-veniți.

Reînscrierile au început pe 27 aprilie iar înscrierile se vor derula în intervalul 11 mai — 1 august. Înscrierile pot continua și după această dată, dacă mai există locuri disponibile, a precizat Ministerul Educației.

Potrivit sursei citate, ocuparea locurilor rămase libere după reînscriere se va face în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă — grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) și grupa mică (copii de 2-3 ani).

Perioadele de înscriere și reînscriere la nivelul fiecărei grădinițe și orarul aferent sunt stabilite de conducerea respectivelor unități de învățământ. Ambele categorii de informații vor fi afișate la loc vizibil, în fiecare grădiniță, pentru a fi cât mai accesibile părinților și publicului interesat. În măsura în care este posibil, informațiile vor fi publicate și pe site-urile grădinițelor (dacă există) și, eventual, pe site-ul inspectoratului școlar județean.

De asemenea, în limita locurilor rămase și, dacă este cazul, înscrierea se face pe baza criteriilor generale de departajare pe care grădinițele le aplică atunci când există mai multe solicitări decât numărul de locuri (de exemplu: apropierea de domiciliul copilului, existența a unui frate/ a unei surori al/ a copilului, înmatriculat/ înmatriculată în unitatea de învățământ la care se solicită înscrierea, părinte/ tutore unic întreținător de familie, existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului).

Criteriile generale vor fi aprobate de consiliul de administrație al unității de învățământ și se aplică în baza unor documente doveditoare, prezentate de părinții sau reprezentanții legali ai copilului.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net