De la vile cu etaje, în celule cu grilaje. Averile a trei oameni puternici ajunşi la "răcoare"

Ultima actualizare:
Casa lui Hrebenciuc, din zona parcului Cişmigiu, are două apartamente care se întind pe 200 mp. Aici locuiesc şi tatăl, şi fiul
Casa lui Hrebenciuc, din zona parcului Cişmigiu, are două apartamente care se întind pe 200 mp. Aici locuiesc şi tatăl, şi fiul

Viorel Hrebenciuc, Liviu Luca şi Marius Petcu. Politicianul cel mai şmecherit şi sindicaliştii cei mai puternici din România. Au avut în comun forţa de a manipula şi se întreceau în aroganţe, acum miros a celulă. Au avut putere, bani, au construit adevărate domenii, au burduşit seifurile cu bijuterii sau ceasuri scumpe. Acum trebuie să facă rost de mărunt pentru a cumpăra alimente sau ţigări la puşcărie.

Vila lui Hrebe, pe numele fiului

Situată în sectorul 4 al Capitalei, vila şefului Sanitas, Marius Petcu, are trei etaje, plus mansardă şi este estimată la 1,2 milioane de euro.  Aici locuia sindicalistul cu soţia şi fiica lor
Situată în sectorul 4 al Capitalei, vila şefului Sanitas, Marius Petcu, are trei etaje, plus mansardă şi este estimată la 1,2 milioane de euro. Aici locuia sindicalistul cu soţia şi fiica lor

Viorel Hrebenciuc este proaspăt puşcăriaş. El va sta 30 de zile în spatele gratiilor, Înalta Curte acceptând cererea DNA de arestare preventivă a fostului vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Nea Viorel e acuzat de procurori că a iniţiat, împreună cu fiul său, un grup infracţional care îşi propunea să retrocedeze peste 43.000 ha de păduri unui fals moştenitor al familiei Sturdza. Despre averea lui Hrebenciuc nu s-a ştiut niciodată prea mult. Potrivit declaraţiei de avere din 2014, el deţine un teren forestier de 500 mp în Slănic Moldova, judeţul Bacău, şi locuieşte în Bucureşti, într-o casă de 200 mp, al cărei proprietar e, însă, fiul său, Andrei. Avea însă ambiţii mari: voia, nici mai mult nici mai puţin, decât 12.000 ha de păduri şpagă! 

Marius Petcu avea trei case

Pe domeniul din Păulești, Prahova, sunt construite cinci case cu piscină interioară, bazin încălzit pe trei niveluri pentru pești exotici, parc  cu foișoare, cramă și un heliport
Pe domeniul din Păulești, Prahova, sunt construite cinci case cu piscină interioară, bazin încălzit pe trei niveluri pentru pești exotici, parc cu foișoare, cramă și un heliport

În februarie 2013, Înalta Curte îngropa definitiv cariera celui mai puternic sindicalist din România, Marius Petcu, pe vremea aceea preşedintele CNSLR-Frăţia. Şapte ani de închisoare primea acesta după ce anchetatorii l-au prins luând mită 40.000 de euro, de la patronul unei firme de construcţii pentru a obţine lucrări la imobilele sindicatului. Acesta îi dădea şpagă regulat, câte 20 la sută din valoarea fiecărui contract pe care îl primea. Sigur pe el, Petcu nu şi-a ascuns averea. Astfel, Petcu avea trei case, bijuterii, ceasuri, conturi burduşite şi acţiuni la firme. 

Luca, domeniu de vis în Prahova


    Pe domeniul din Păulești, Prahova, sunt construite cinci case cu piscină interioară, bazin încălzit pe trei niveluri pentru pești exotici, parc  cu foișoare, cramă și un heliportFoto: Click!
Pe domeniul din Păulești, Prahova, sunt construite cinci case cu piscină interioară, bazin încălzit pe trei niveluri pentru pești exotici, parc cu foișoare, cramă și un heliportFoto: Click!

Considerat cel mai bogat sindicalist român, Liviu Luca a pornit ca inginer petrolist sărac care trăia în baracă la Boldeşti şi a ajuns să aibă un domeniu de 27.000 mp în localitatea Păuleşti din Prahova.

A ajuns preşedintele sindicatului din Petrom, postură din care a folosit cum a dorit banii colegilor săi. I-a dat pe mâna lui Sorin Ovidiu Vântu, care i-a jonglat în diverse activităţi ilegale. Ajuns prin intermediul puternicului şi bogatului său sindicat prim-vicepreşedinte al CNSLR-Frăţia, a fost prins de DNA când făcea afaceri cu hotelurile şi patrimoniul sindical. A fost condamnat la şase ani de închisoare pentru delapidare - mai pe româneşte, devalizarea Petromservice, cum se numea societatea întemeiată de membrii de sindicat din subordine. Condamnarea nu e însă definitivă, Luca fiind eliberat în luna iunie a acestui an.

Sandu, Cocoş, Dumitru şi Ştefan, arestaţi în dosarul Microsoft


    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

La revedere huzur şi privilegii, bine ai venit puşcărie. Aşa ar trebui să cânte fostul ministru Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, care au fost arestaţi în dosarul licenţelor Microsoft.

Soarta le-a fost hotărâtă marţi noapte de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar decizia nu este definitivă. Cocoş, Dumitru şi Ştefan sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, fost ministru al comunicaţiilor între 2008 şi 2010, de luare de mită în formă continuată şi spălare de bani. Sătui să stea în tensiune, Gabriel Sandu, Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru au ”şters-o”marţi seara de la sediul ICCJ, de cum le-au expirat ordonanţele de reţinere, fără să aştepte sentinţa. Au fost aduşi înapoi de poliţişti şi duşi în arestul Poliţiei Capitalei. Ei sunt acuzaţi că au luat şpagă pentru a aranja licitaţii pentru înnoirea licenţelor Microsoft. 

Interceptări: "Elena a zis că e bine așa"

Într-o discuţie, care a avut loc pe 25 septembrie 2014, Dorin Cocoş a vorbit cu Dinu Pescariu căruia i-a spus că a vorbit cu o anume Elena şi că ea i-ar fi zis că e „foarte bine aşa”.

Dorin Cocoş: Las-o aşa, că e mai bine aşa. Las-o aşa. Că am vorbit şi cu... cu Elena, şi a zis: Foarte bine.

Dinu Pescariu: Da?

Dorin Cocoş: Da.

Dinu Pescariu: Bravo!

Dorin Cocoş: Când.. Am spus... Că am stat şi m-am gândit... Băi, acolo nu scrie că trebuie să-i dau decât după 10 ani. Păi încep să-i dau de mâine. Ce? Hai să fim drepţi. Şi cu asta basta. Şi tu lasă-le acolo!

Dinu Pescariu: Mi-a fost frică să le duc acasă.

Dorin Cocoş: Foarte bine! Eşti nebun? Mai bine dă-le încoace!

Dinu Pescariu: Da.

Dorin Cocoş: Lasă-le, dracu’! Ei, uşor, aşa! (...)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net